-----------------------------------
sica
22 Mai 2007 17:26

Probleme cu un binoclu :(
Salutare!
De ceva vreme am achizitionat un binoclu 10X50, rusesc de care sunt foarte multumit. Mai nou insa, am o problema cu el. In urma unui soc, probabil, am probleme cu focusarea ocularelor. Mai exact, cele doua oculare sau "defazat" putin. In momentul in care imaginea in ocularul drept este clara (de ex. stelele sunt punctiforme), in ocularul drept imaginea nu este inca clara. Daca doresc sa focusez imaginea in ocularul stang atunci ocularul drept este defocusat. Sper ca ati inteles care este problema. Mentionez ca, verificandu-le independent unul de altul, canalele optice sunt bine colimate. Asadar, cum as putea remedia problema?

Forever_Man
22 Mai 2007 19:11


Nu ai dala de focusat separat la unul din oculari ? Eu am la ocularul drept.

HoO_Germany
22 Mai 2007 19:47


Uita-te ca ar trebuii sa ai la ocularul drept niste posibilitati sa pui dioptria, ce inseamna ca intai focusezi binoclu numai pe ochiul stang (inchizi ochiul drept) si dupa asta, uitand cu amandoi ochi, intorci la ochiul drept dioptria si asa ar trebuii sa vina binoclu din nou in ordine.

sica
23 Mai 2007 15:26


Nu am observat ca exista posibilitatea focusarii separate a ocularelor  :oops: 
Pot sa reglez separat ocularul drept, deci problema e rezolvata. Multumesc pentru raspunsuri!