-----------------------------------
Remus-Andrei
07 Mai 2015 17:46

Cumpar montura EQ1 + accesorii Newtonian Tasco
Salutare tuturor,

Detin tubul + principala + secundara unui telescop newtonian Tasco 40 - 114675. Am atasat un link cu modelul: http://www.opticsplanet.com/tasco-900x114-luminova.html

Doresc sa achizitionez urmatoarele:

- montura EQ1 + trepied aferent;
- capac de protectie pentru tub;
- capace de protectie pentru cautator;
- suport pentru cautator;
- focuser pentru acest model;
- coliere de prindere.

Ii rog pe cei care detin informatii sa imi dea fie PM sau sa scrie aici in topic.

Va multumesc anticipat.

Remus.

MariusP
07 Mai 2015 18:39


Nu se merita EQ1 pentru un tub asa lung. E cam la limita si pentru EQ2.
Am avut un Newton 114/900 mm pe EQ1 de la Sky-Watcher si vibra si numai daca respiram langa el.

Nu stiu cat de stabil ar fi pe un EQ3/ASTRO-3, dar cred ca mai bine te-ai gandi direct la un EQ3-2.

Remus-Andrei
08 Mai 2015 12:34


Salut Marius,

Iti multumesc pentru raspuns. Am primit aceeasi recomandare de la alti pasionati de astronomie, cu toate ca au existat voci care mi-au sugerat ca o montura EQ1 ar fi suficienta. Din link-ul postat de mine, se bserva din specificatii ca este dotat, din fabrica, cu o montura EQ1. 

Am concluzionat ca ar fi cel mai bine sa il pozitionez pe o montura EQ2. Am facut observatii cu un telescop identic cu acesta, pe o montura EQ1, iti marturisesc ca nu am avut dificultati in a-l manevra si nici nu a fost afectat de vibratiile din jur. 

Sunt in contiunare interesat de achizitionarea celorlalte accesorii pe care le-am mentionat in mesajul de mai sus. Unele din ele sunt chiar imperative.

Regards,

Remus.