-----------------------------------
needweed
14 Mai 2015 23:41

plossl 32 sau 40
salut din nou, sunt pe cale sa achizitionez un ocular plossl de 32 sau 40mm pentru refractorul meu 70/700  cu care doresc sa privesc in special M31, daca nu gresesc ambele au acelasi camp , dar totusi care ar fi mai potrivit si de ce?

sternchen
15 Mai 2015 00:37


Eu am unul de 40mm Bresser super plössl si altul de 32 de la TS.Nu cred ca ambele au acelas camp.
Cel 40mm merge pe extrema ca si focala si campul e mai mic ca cel de 32mm.
Amadoua ocularele sunt f bune dso,cel de 32 fiind mai universal.Marirea minima a telescopului tau ar fi 10× deci ar merge si unul de 40mm.Totusi datorita raportului focal f/10 un 32 ar aduce un detaliu mai bun.
Referitor  la oculare,probate pe 102/500,cel de 40mm e mai calitativ,avand un contrast exceptional la terestru in combinatie cu o lentila barlow de1,3×.ceea ce la32mm nu s-a potrivit comparativ cu 40-ul.
Poate o fi vorba si de firma,da asa mi s-a parut.Totusi cred ca la telescopul tau un 32mm ar fi mai potrivit.

2SKY
15 Mai 2015 00:46


Ma intereseaza si pe mine , dar avind un F/9...  tot 700 mm si apertura la celalalt mica , e adevarat nu 1,25 " nu cred ca vad la vizual ceva . Am inteles ca cel mult ,  ceva spot .