-----------------------------------
cristian c
04 Iul 2015 14:37

proiect statie urmarire meteoriti si alte fenomene
Salut numele meu este Cristian si vreau sa impartasesc cu voi si eventul sa va cer diferite sfaturi pentru un proiect oarecum facut sa zicem din lipsa de ocupatie . Bun pentru inceput sa va explic cam ce as vrea sa fac . Pe scurt vreau sa montez doua camere video color cu o sensibilitate acceptabila la  lumina cerului nostru (mai exact 0,05 lux dar cu un soft extraordinar al cameri care poate sa faca compensatie la lumina sa para noaptea zi )  ,   lentile diferite cu focale diferite una de camp larg una cu camp mai ingust (1:1.6  5-50mm si una f=3.5  1:1.0  )  , amandoua camerele sunt de la samsung  cu tehnologie samsung super noise reduction sau SSNR III  600 lini  modelul scb-2000   , camere care ar trebuii sa supravegheze cerul din unghiuri diferite dar in acelasi loc ca focalizare ca sa pot avea aceasi imagine dar vazuta prin obiective distincte .   Scopul ar fi sa surprind atat meteoriti care strabat admosfera noastra cat si alte evenimente cosmice care ar putea avea loc . pentru inceput voi incepe cu restaurarea carcaselor in care au venit camerele deoarece ele provin dintr-o recuperare de la o instalare de curand , clientul a facut un upgrade si eu am reusit sa optin camerele anterioare , care cei drept carcasele din cauza soarelui nu erau in cea mai buna stare (o sa atasez si poze cu starea lor precedenta si dupa ce au fost restaurate ).  Mentionez ca locuiesc la etajul 10 si am o vedere asupra bucurestiului destul de mare cu fata spre sud  sud -est , deci camp vizual am destul si deaorece stau mai aproape de marginea orasului nu am  parter de lumina orbitoare a bucurestiului , dar sa nu credeti ca nu am de loc , este ceva lumina dar nu ca in centru sa zicem . Acestea find spuse   ne apucam de treaba , pe masura ce fac pasii o sa atasez si poze si comentarii exact cu ce fac , daca credeti ca am gresit undeva sau aveti o ideee diferita va rog sunt deschis la idei mai ales ca nu am facut asta pana acum si sunt un incepator. Multumesc.

cristian c
04 Iul 2015 15:34


E si acum am inceput lucrul

Erwin
04 Iul 2015 17:53


Bravo pentru ini&#539;iativă. Dar vezi că te-ai putea încadra foarte bine cu acest proiect în re&#539;eaua ROVIMEN, ia legătura cu domnul Raul Tru&#539;ă (racostru) din Bistri&#539;a care te poate ajuta în a implementa un sistem de urmărire care să aibă &#537;i rezultate practice valabile. &#538;ara noastră nu are aproape deloc acoperire, există doar câteva sta&#539;ii &#537;i ar fi păcat să nu te asociezi în această re&#539;ea având deja o bază materială bună pentru început. Mai sunt încă vreo 4 astro-amatori care au camere standardizate dar se poate face treabă &#537;i cu ce ai tu, din câte am în&#539;eles de la ultima prezentare &#539;inută la Plaiul Lisei.

cristian c
04 Iul 2015 18:08


Asa este domnu Tavi si eu am fost acolo si incerc sa iau legatura cu Raul sa vad daca ma poate sprijini cu acest proiect , am stat de vorba atunci cu el si am zis ca o sa incerc si eu dar din pacate nu am luat un numar de tel sau ceva ca forma de contact asa ca incerc pe site la ei sa vad daca dau de el

cristian c
06 Iul 2015 13:52


Ziua 2  duminica am luat pauza . Deci pentru astazi mi-am propus sa prind camerele in carcase si sa le pun pe pozitie plus achizitionarea unei placi de captura .  Din pacate din cauza caldurii excesive din balconul meu a trebuit sa inchei dupa prinderea primei camere .

cristian c
07 Iul 2015 16:12


salut revin cu un update , azi am achizitionat placa de captura
nu este cea mai buna dar e ok pentru ce trebuie

Erwin
07 Iul 2015 22:55


Ai grijă să nu bată soarele pe senzor! Acum vara este sus, dar la toamnă sau la iarnă s-ar putea să intre în obiectiv &#537;i să strice senzorul. Nu cred că astfel de camere au o perdea de protec&#539;ie când nu sunt în func&#539;iune.

cristian c
07 Iul 2015 23:15


da nu stiu ce sa zic ,cel mai bine pana le pun in functiune o sa le acopar cu ceva , multumesc pentru sfat.

Erwin
08 Iul 2015 12:44


Eventual determină cu un soft gen Stelarium care ar fi traseul Soarelui atât iarna cât &#537;i vara &#537;i exclude acea zonă de pe cer pentru orientarea camerei, e bine să fie mai sus &#537;i spre Est cred eu.

cristian c
08 Iul 2015 13:56


da asa o sa fac o sa o reorientez in asa fel incat sa nu prinda soarele

cristian c
08 Iul 2015 18:40


dupa cum am spus am reorientat camera care am pus-o prima oara in asa fel ca traseul soarelui sa nu interfereze si astazi am montat-o si pe cea de-a doua camera , insa intampin niste probleme cu placa de captura care pare sa fie incompatibila cu programul utilizat deci mai cautam

cristian c
11 Iul 2015 15:01


salut , in ultimile zile am fost cam ocupat dar in sfarsit este gata acum astept doar placa de captura care am comandat-o din Anglia ca se pare ca la noi sunt numai facaturi

nobody
11 Iul 2015 15:38


Ce cablu ai folosit pentru semnalul TV ?

cristian c
11 Iul 2015 15:52


utp cu videoballon in capete (adaptoare de impendanta)

reset
02 Sep 2015 12:42


Update de status?
Sunt curios de rezultate, pot sa ma apuc si eu de ceva similar, tot la etajul 10 stau. Problema mea e caldura mare degajata de bloc.