-----------------------------------
Stanescu Octavian
30 Iun 2007 09:29

M11,Luna
In excursia din saptamana trecuta am mai facut M11 si un apus de luna dupa o creasta muntoasa.

Catalin Paduraru
30 Iun 2007 10:24


Super amandoua. Octavian tu trebuie sa iti imbuntatesti tehnicile de prelucrare. O poza astro cred ca implica 40% facut poza si 60% prelucrarea ei.
M11 este foarte buna. 
Numai bine!

Stanescu Octavian
30 Iun 2007 10:38


Mutumesc de raspuns. da recunosc ca nu ma omor cu prelucrarea  prea mult. nu fac dark,flaturi si nici nu capturez pt stac mai mult de 5-10 frames.(lipsa timp) ma bazez pe cer bun. Ce programe recomanzi?

Catalin Paduraru
30 Iun 2007 11:06


Iti recomand: Iris (gratis), PixInsight (gratis) si Photoshop (foarte scum) :) Cu primele doua nu lucrez de mult timp dar pe paginile lor de net ai o gramada de tutoriale care te invata cum sa le folosesti. Si au niste optiuni destul de rare care nu le au programe.
Numai bine!

Stanescu Octavian
30 Iun 2007 11:20


Folosesc aceste programe , fiecare din ele in anumite scopuri.
Iris are wavelet rapid si bun, PixInsight egalizare automata background buna , photoshop are noise ninja. Dar folosesc si MaxIm DL,Astroart.

Din pacate vezi ca suntem putin astrofotografi amatori activi pe acest forum ,or mai fi si altii oare in tara?

Catalin Paduraru
30 Iun 2007 12:27


Eu cred ca sunt mai multi dar cred ca nu prea au conditii favorabile pentru a face astrofotografie. 
Numai bine!

Forever_Man
30 Iun 2007 13:52


De ce poza la M11 are fundalul negru in colturile de pe diagonala secundara ?

Catalin Paduraru
30 Iun 2007 14:49




Din pacate vezi ca suntem putin astrofotografi amatori activi pe acest forum ,or mai fi si altii oare in tara?

Atasez o imagine a unui prieten din Bucuresti. Este membru al Astroclubului Bucuresti. Sunt persoane in tara care fac poze super bune doar ca nu se "lauda" ca noi :D Ei sunt membri ai altor forumuri de aici din tara.
Datele pozei sunt: 
telescop newton d=200mm f/d=5 ngt
9 cadre x 4 min expunere ghidata
expunere efectiva 36 min
canon eos 400d in focar (800 iso)
ghidare efectuata cu luneta fabricatie proprie 60mm/700mm cu barlow 2x in paralel cu telescopul si webcam toucampro modificat pentru expunere lunga cu senzor alb-negru (mai sensibil si cu rezolutie mai mare decat cel color "standard")
control (EXTREM DE FIN!) al monturii realizat cu ajutorul unui laptop avand instalate driverele ascom si programul guidedog.
prelucrare imagini in iris si photoshop (extragere dark-uri mediate, impartire la flat-field, suprapunere imagini, curves, levels, unsharp masking, stretching)
magnitudinea limita >20m
 
24.06.2007 - Valenii de munte
Radu Gherase

Numai bine!

sky
01 Iul 2007 16:05


Radu Gherase c-am tot timpul a avut cele mai tari poze de pe la noi.