-----------------------------------
katran
08 Iul 2015 12:38

prima mea fotografie ...
Salutare domnilor , 

Sunt in concediu la Breaza , si ma plictisesc ... Asa ca in noaptea de 6 iulie am incercat prima 
mea sesiune de fotografie . Evident , am vizat Luna , ca e mai aproape si mai usor de " prins " ... 

Evident , n-am fost in stare sa capturez un film decent ( a fost foarte cald , turbulenta termica 
extrema ) , plus ca nu stiu sa folosesc corect camera ( un ZWO120MC ) . Am incercat FireCapture , 
dar probabil nu folosesc nici softul cum trebuie ... am de invatat ... 

Asa ca am recurs la o metoda " taraneasca " ... am pus telefonul mobil pe ocular ...LOL ...si am 
tras vreo 20 de cadre . Am ales 3 , le-am aranjat nitel in Irfan ( dar cred ca le-am distrus ... ) , un 
pic de color correction si un sharp ... si cam atat . 

Sunt constient ca exista modalitati mult mai corecte si mai bune de a fotografia Luna ... dar eu 
inca nu le-am invatat , spre rusinea mea . Rezultatele mele sunt evident sub mediocre , asa ca 
nu dati cu pietre ... inca . cheers.

Erwin
08 Iul 2015 12:41


Eu zic că sunt foarte bune. Sigur, dumneata e&#537;ti un perfec&#539;ionist, a&#537;a că am încredere că vei persevera! :)

katran
08 Iul 2015 12:46


Am uitat ceva ... Am vazut Saturn !!! Dumnezeule ... ce priveliste !!! N-am capturat , ca nu sunt 
capabil ...inca , dar a fost un moment absolut fantastic . Doar pentru asta , si a meritat toata 
investitia in jucarii ... Inelele s-au vazut foarte clar , ma oftic foarte tare ca nu am un ocular 
pentru planete serios ... Dar si printr-un Celestron Luminos de 10mm s-a vazut superb ...

katran
08 Iul 2015 12:48


Eu zic că sunt foarte bune. Sigur, dumneata e&#537;ti un perfec&#539;ionist, a&#537;a că am încredere că vei persevera! :)

Multumesc pentru incurajare ... sper sa reusesc ceva mai bun ... next time . 

cheers.