-----------------------------------
dp007
11 Iul 2015 14:10

Bine v-am gasit, iar...
Ma numesc Mihai sunt clujean pur-sange, si am mai fost membru al distinsei voastre comunitati, dar datorita absentei indelungate am uitat parola si utilizator, deci am fost nevoit sa ma inscriu iarasi.
Sunt pasionat de tot ce misca in domeniul stiintific, astronomia si fizica aia subatomica sunt preferatele mele.
Fost detinator de un Dobson SkyWatcher 254/1200, Bresser refractor 90/900EQ bunul Dumnezeu stie ce montura era aia EQ2 cred, iar in prezent doar un Omegon Newtonian 150/750EQ3.
Am facut o pauza de cativa ani de la a mai merge cu aparatura din dotare pe dealuri, pentru ca am avut copil mic plus deschisesem o firma, si m-am concentrat mai mult acolo. Dar na... cum zicea Schwartzi in T2, "i'l be back", asa ca am reluat vechea pasiune, am sters praf de pe telescop care a ramas montat in casa timp de doi ani, ca piesa de muzeu, si am luat-o pe dealuri... cu familie cu tot. Acum 4 ani mergeam singur.
Cu societatea comerciala suntem producatori de usi de garaj www.usidegarajcluj.com, firma se numeste Alnilam Com, si functionam sub numele de brand ca Orion Gates, ca sa vedeti pana unde merge mania unora. Plus sotia am intalnit-o la o seara de observatii.
Pana una alta va salut pe toti si va urez tot binele din lume.

2SKY
12 Iul 2015 20:25


Salut si bine ' ai revenit . Microbul e de vina  :!: . E si pacat sa se piarda asa un model , pentru altii dar si pentru copil , care va avea o baza cel putin . Si eu am incercat sa ma las de pescuit , dar foarte greu am reusit , desi nu e sigur . :D

dragos.n
13 Iul 2015 03:20


Bine ai revenit. O frumoasa poveste de viata ai tu. Sa mai spuna cineva ca astrele nu ne influenteaza destinul :lol:

dp007
13 Iul 2015 08:36


Mersi mersi. Ce am observat ca e necesar daca ai copii si vrei sa le areti ceva curiozitati pe cer, este un telescop dotat cu motoare de urmarire... Pana o iau pe asta mica si o ridic sa vada si ea, si pana se tot potriveste acolo in ocular pleaca obiectul. Normal ca ea nu zice nica de rau ca toate i se par interesante, dar ajunge sa stiu eu ca nu a vazut ce vroiam sa vada ca ma si enervez pe situatie. Deci o sa ma orientez spre ceva mai avansat cat de repede.

Erwin
13 Iul 2015 19:37


Bine ai revenit, Mihai. Să ai parte de cer senin &#537;i spor la observa&#539;ii! Cred că îi cuno&#537;ti pe astro-amatorii clujeni, au un grup destul de consistent. No asta-i binie, dară! :)

C.Ovidiu
13 Iul 2015 23:20


Bine ai revenit Mihai cer senin.

dp007
11 Mai 2016 12:04


Acuma ma uitam la ce am scris anul trecut cand m-am inscris pe forum. Bai da cate s-au schimbat de atunci. Ideea e ca nu mai am scapare.

dragos.n
11 Mai 2016 12:22


Da, nu se mai poate face nimic pentru tine.  :cry: 

Ce imi place cortul ala. Te apara vre-un pic daca bate vantul?

valy
11 Mai 2016 12:26


Observator portabil, [url=https://en.wikipedia.org/wiki/Geodesic_dome]geodesic dom gen! Misto :). Nu cred ca apara de vant telescopul, eventual te apara pe tine sa nu ingheti si mai blocheaza lumina de la sursele din jur.

dp007
11 Mai 2016 12:33


Apara destul de bine de vant. Cu exceptia cazului cand e indreptat spre zenit. Atunci iasa din cort si se vad palele de vant in ghidaj. Chiar azi noapte am testat ca era ceva vanticel.