-----------------------------------
tudor
29 Iul 2015 10:20

salut
Eu stiu sit-ul acesta de ceva vreme dar abia acum m-am inscris si eu aici. Sunt din Bucuresti asta fiind un dezavantaj pt observatii astro, poluarea luminoasa fiind prezenta de cand ma stiu. Totusi poate gasesc aici pe forum experiente care sa-mi infirme acest dezavantaj. Un telescop simplu si ieftin (76mm/700 newton) mi-a deschis pofta de observare astro. Cu el am obsevat din Bucuresti Jupiter, prima planeta vazuta de mine, apoi Saturnul, Venus. Pe litoral am observat tot cu acest instrument nebuloasa inel M57 (mi-a luat 2 ore sa o gasesc chiar cu ceva schite facute de acasa) Acum am un Newton 130/650 eq2 + motoras RA. Din Bucuresti, datorita poluarii luminoase, M57 se vede mult mai prost cu 130-ul decat cu 76-le pe cerul superb de la mare. Tot cerul ramane cel mai bun telescop :)  Totusi sunt interesat de intalniri  pt observatii astro si pe cerul Bucurestean ca sa fur ceva meserie de la cineva experimentat. Salutare!

valy
29 Iul 2015 17:22


Salut si bine ai venit!

Decat deloc e bun si cerul din Bucuresti :). Totusi daca vrei mai mult incearca: http://www.astronomy.ro/forum/Star-Party-Muntenia-f70.html