-----------------------------------
david_eco
30 Aug 2015 14:33

Tub aluminiu d=180mm
Caut tub din aluminiu cu lungimea aprox. 400mm si diametrul interior aprox. 175-180mm. 
Informativ, vreau sa fac din el parasolar retractabil pentru un refractor de 150mm. As face si din pvc dar nu gasesc dimensiunea, cele portocalii pentru canalizare au 188mm la interior. 
Daca cineva are si alte idei sunt binevenite.

Manu72
30 Aug 2015 17:43


Eu pentru C6 facusem un parasolar dintr-un covoras de aerobic. 

La Auchan au la sub 20 lei covorasul. Interiorul este negru exteriorul divers colorat, dupa gust :)
Inchiderea am facut-o banda tip puf/arici de 2cm latime si, desi tine, s-ar putea si mai bine. Probabil  cam 3-4cm latime ar fi mai OK

david_eco
30 Aug 2015 18:15


Nu ar fi o idee rea dar vreau sa-l retractabil insa nu si detasabil, trebuie sa ofere si protectie obiectivului :). Merci de poza!

Manu72
30 Aug 2015 18:38


Poti sa-l lasi infasurat pe tub si tras in spate cat de mult vrei cand nu-l folosesti. Eu la C6 nu am avut 'lux-ul' asta, tubul de C6 fiind foarte scurt

eniuei, a fost doar o idee :)

reset
31 Aug 2015 17:13


Un pont pe care l-am vazut la cineva pe youtube(nu mai gasesc link-ul), cauta un ghiveci de flori din pvc care are fundul pe dimensiunea telescopului si suficient de lung/forma acceptabila... ii tai fundul si il vopsesti in negru mat(daca deranjeaza culoarea/textura).
Am sa caut saptamana viitoare si eu unul  :lol:

catalin dumitru
31 Aug 2015 17:32


Am prin casa un cilindru de copiator din aluminiu de 340 mm lungime cu 165 la exterior si 158 la interior.

Desi e cel mai larg intalnit pana acum , ma gandesc ca poate sunt si mai mari.
 Problema e ca provine de la un xerox destul de vechi iar cele mai multe din astea au fost macelarite de tiganii care recupereaza metale.

Erwin
31 Aug 2015 23:58


E greu să găse&#537;ti în RO astfel de materiale, poate prin afară. Cred că până la urmă rămâne solu&#539;ia cu 2 inele pe care să prinzi tablă rulată, cum am discutat noi.