-----------------------------------
Ovidiu M. 
17 Noi 2015 16:09

Merita acest telescop?
Salutare!
 Este o promotie pe emag si ma tenteaza. Momentan, scot de unde n-am ca sa spun asa, si impovarez si mai mult un buget grevat de prea multe credite pentru satisfactia prea multor hobbyiuri. Tentatia ar consta pentru mine in faptul ca as avea posibilitatea de a achizitiona in rate fara dobanda.
 Stiu ca este departe de perfectiune din multe puncte de vedere, poate calitatea opticii, sau montura prea slaba, insa cumva as vrea sa primesc o asigurare de la un detinator, daca este functional fara sa cauzeze frustrari prea mari, si sub aspectul monturii daca se produc vibratii prea mari care se atenueaza prea greu asa incat sa faca experienta observationala neplacuta.
Mersi!
http://www.emag.ro/national-geographic-telescop-newton-130-650-sph-nge-9069000/pd/D4M8GBBBM/

Stanescu Octavian
17 Noi 2015 18:03


In ce hal ajunge lumea  :lol:   sa te convinga sa cumperi superioara oglinda sferica la f/5 .
Pe gratis daca iti da merita ....
Cata viclenie se folosesc de  "National Geografic "

Ovidiu M. 
17 Noi 2015 18:19


Este sigur sferica? Pfiuuu...si chiar as fi vrut sa-l iau.... Tocmai ce am lecturat sectiunea corespunzatoare si din cate am inteles la astromaster si skywtcher sunt parabolice...
Da...e clar ca brandul are scopuri subliminale...

Offtopic: Ca o nota de umor am ajuns la niste topicuri deschise de mine acum vreo 7 ani:)), cand se pare ca aveam bani de ethosuri si oglinzi premium...pfiuu....ce vremuri....Asta era deci inainte de criza si inainte de nevasta....Ambele au lovit in 2008! Trageti voi concluziile:))


P.S. - cred ca mi am dat seama; terminatia Sph vine de le sferica....bine ca am intrebat.
http://www.amazon.co.uk/National-Geographic-9069000-Newton-Telescope/dp/B00B9B5VPS
confirmarea.

Multumesc Stanescu Octavian!

mircear
18 Noi 2015 19:28


Oglinda sferica faciliteaza observarea detaliilor obiectelor ceresti mult mai usor si este potrivita pentru astrofotografie.
Go home, emag, you're drunk!

Erwin
18 Noi 2015 22:01


Nici cu montura nu mi-e ru&#537;ine, iatã descrierea ei: "Datorita posibilitatii urmaririi pe o singura axa monturile ecuatoriale sunt cele mai utilizate pentru observatii vizuale, dar mai ales pentru astrofotografie."

 :lol: