-----------------------------------
red giant
22 Iul 2007 11:09

Luna - Dobson+digicam (afocal)
În seara de 19 mi-am încercat norocul la Lună. Cea mai bună imagine o vedeți mai jos. Am folosit Dobsonul 254/1200, un ocular de 27mm si camera Canon G3 "montată" (ținută cu mâna) afocal și pusă pe zoom maxim 4x.

Mitu Catalin
23 Iul 2007 13:23


E bunicica avand in vedere tehnica folosita dar parca prea alb-negru. Te-ai gandit sa-ti faci un adaptor ? Si mai importanta ar fi o platforma EQ.

Doru Dragan
23 Iul 2007 13:41


Primul lucru pe care trebuie sa-l faci si totodata cel mai usor de facut este sa nu mai tii camera in mana. Fa un adaptor, o bratara din banda de tabla peste tubul telescopului cu un suport (din lemn) si cu un surub de prindere care sa se potriveasca la aparatul foto. Mana nu e un instrument bun recomandabil :)

red giant
24 Iul 2007 12:28


Cel mai ușor lucru e totuși să ții camera în mână. :wink: Într-adevăr, nu e recomandabil ... procentajul pozelor reușite e foarte mic.
Poza e în alb-negru pentru că nu mi-a plăcut ce culori obțineam și în plus era mai evidentă vignetarea. Ca fapt divers, dimensiunile sunt 50% din original. Poate era mai bine s-o las mai mare ...
Pe viitor mă gândesc mai degrabă să pun webcamul în focar ... sau poate un DSLR. Până la montare ecuatorială mai e mult. :)