-----------------------------------
Lulu Tanase
02 Aug 2007 07:09


Bine zice domnul raduM: dimineața și teoria! :D 
Bine ați venit!

PS: eu nici acum nu citesc formulele. :oops:

lucia lucia
02 Aug 2007 08:30


:D

Doru Dragan
02 Aug 2007 09:17


Abel ce le mai are cu formulele p-aici (bine, si dl prof. RaduM, da' el nu se pune :)). In rest suntem mai toti adeptii d-lui Iacob. Daca natura nu e suficient de simpla s-o explicam in cuvinte, atunci nici nu merita explicata :D :lol: Bun nvenit pe cel mai vesel forum de stiinta!!!

Alexandru Rautu
02 Aug 2007 15:22


Bun venit!  :D  :D

Abel Cavași
02 Aug 2007 19:48


Mul&#539;umesc pentru toate realizările tale, pentru toate dorin&#539;ele tale, dar mai ales pentru apari&#539;ia ta printre noi. Î&#539;i doresc să construie&#537;ti cât mai repede această Teorie Revolu&#539;ionară, iar dacă putem să te ajutăm, o vom face cu multă plăcere.

Andronache Adrian
02 Aug 2007 22:20


Va multumesc la toti! Chiar e cel mai vesel forum de stiinta pe care am fost pana acum. Pai sa facem o comparatie cu softpedia de exemplu... diferenta mare.
Nici eu nu citesc nici acum formulele - doar pe alea mai simplute... (alea complexe nu am timp sa le disec...:D)
Oricum, toti sunteti niste simpatici, chiar daca ne mai rontaim pe ici/pe colo, ansamblul e cool.
Si sa stiti ca (multi savanti au spus/o) ideile revolutionare vin de la cei care nu sunt experti in domeniul respectiv. Deoarece expertii cunosc mult prea bine o chestie ca s/o priveasca si din alte unghiuri.

raduM
02 Aug 2007 22:43


E corect. 
î:   "Cum se fac descoperirile în știință?"
re: "Păi, toată lumea știe că o anume chestie nu e posibilă. Uneori însă, mai apare câte un ignorant care nu știe asta" 

Răspunsul e pus pe seama lui Einstein și conține mult adevăr, într-un anume sens: dacă-l înțelegi înseamnă că nu ești ignorant. :lol:  :lol:  :wink:

IACOB DUMITRU
03 Aug 2007 06:21


Domnilor, matematica este ca o sabie cu nenumărate tăișuri.

Un luptător adevărat scoate sabia din teacă doar când simte nevoia și nu înainte de a fi epuizat toate celelalte resurse.

lucia lucia
03 Aug 2007 09:03


Un luptător adevărat scoate sabia din teacă doar când simte nevoia și nu înainte de a fi epuizat toate celelalte resurse
Săgeti în noapte, otravă, pumnale în spate...  :lol:  :lol:  :lol: 
(Nu m-am putut abține  :wink: ) 
Aveți dreptate. dacă stăpânești bine niște idei, le poți expune iar alții le pot intui și fără matematică. Ca să convingi însă trebuie claritate, rigurozitate măcar logică și descriere cantitativă. 

D-le AA, astea sunt manifestări de simpatie  :D .
Apoi, nu știu de ce vorbim noi de săbii când Ploieștiul e cunoscut pentru vestita lui AA (Apărare Antiaeriană)  :D  :D cu tunuri de 2x30 și mitraliere 4x14,5

raduM
03 Aug 2007 20:39


Un luptător adevărat scoate sabia din teacă doar când simte nevoia și nu înainte de a fi epuizat toate celelalte resurse.

Cine-i tânăr și voinic
iese noaptea la colnic
fără par, fără nimic,
fără paloș sau pistoale
numai cu palmele goale
si cand scapa un cuvant 
cad neferii la pamant
cum se scutur merele
merele si perele... etc. (Alecsandri, parcă)

Ce ironie... vremea eroilor a trecut de la inventarea falangei machedoneene, stimabile Don de la Mancha (vorbeam cu mine însumi...  :roll: , mi se întâmplă, uneori...  :roll:  :wink: )

NEFER*nefertiti, nefer neferule... ce legătură o fi ? O simplă ironie.

HoO_Germany
03 Aug 2007 20:48


Bine venit si din partea mea  :)

lucia lucia
03 Aug 2007 22:49


dl Prof pare trist, astăzi. (al Tristei Figuri Cavaler... știu, am devenit cam obraznică. Dar e cu simpatie. Nu asa suntem toti? Dați-mi o moară care ca urieșii să-nvârtă brațe și-un băț să-mi dați, din care lance să-mi închipui. Cine are nevoie de mai mult?  :wink: )

Andronache Adrian
04 Aug 2007 09:20


si eu sunt un pic trist...melancolic am fost mai mereu

toata viata am fost un visator

cu multi ani in urma visam sa revolutionez fizica...

apoi am "reinventat" televizorul - am vrut sa fac si o fabrica (fabricutza), am bagat o groaza de bani in piese, am si facut cateva TV (~~22) in regim de manufactura, dar... a aparut pe piata SecondHandul si m/a ucis...era in '92

am facut poze, de calitate din ce in ce mai buna, pana in '97. Zeci de mii de poze. Cu 2-3 si 4 blitzuri, fotocomandate.
A aparut AparatulDeFotografiatDinPlastic, in '97, si m/a ucis.

Am facut software. Am vrut sa creez soft (si chiar am reusit) pentru editare de sunet. Am facut un program maricel, care ulterior a evoluat si spre o baza de date si un sistem de management al colectiilor de muzica.
In momentul de fata m/am oprit. Programul e aproape gata, e utilizabil, dar nu mai am timp sa/l definitivez si sa/l curat de toate bug-urile.
Nu ma pot masura singur cu o companie de software

Asa ca am ajuns la concluzia ca de unul singur nu se poate..

Nu, nu sunt un singuratic cum s/ar putea crede. Doar ca nu am gasit cu cine sa ma ....asociez.

Vreau sa ramana ceva in urma mea, dupa ce nu voi mai fi. Ceva ne-perisabil. 

cu simpatie,
addy

Abel Cavași
04 Aug 2007 09:58


.............

Asa ca am ajuns la concluzia ca de unul singur nu se poate..
............

Vreau sa ramana ceva in urma mea, dupa ce nu voi mai fi. Ceva ne-perisabil. Faine chestii :shock: ! Cu noi e&#537;ti în siguran&#539;ă aici :). Suntem câ&#539;iva pe aici care mai gândesc aproape la fel. Cine &#537;tie, poate facem o &#8222;religie&#8221; nouă  în Fizică :) :wink: . Dar asta pretinde mai multă predilec&#539;ie pentru matematică (&#537;i LaTeX).

lucia lucia
04 Aug 2007 18:10


Vă dau un tip care poate se amestecă în soft: dl. D (care funcționează aici sub pseudonimul "dragon") 
Alt tip super în soft, Dan Ciocoiu zis Șacalul de la Centrul de Comunicații din Universitatea Cuza, Iași. Un Șacal extrem de ok și cumsecade. Fost coleg de facultate cu Șefu'. Dacă mă rugați frumos, îl aduc pe forum.  :D

IACOB DUMITRU
04 Aug 2007 18:36


dl Prof pare trist, astăzi.

Domnul Radu nu este trist, trăiește doar niște ieșiri dintr-o vremelnică "criză filosofică" personală.  Adevărul nu este întotdeauna plăcut.

si eu sunt un pic trist...melancolic am fost mai mereu 

toata viata am fost un visator 


Se spune că speranța moare ultima.  Urât adevăr!!!

Domnule AA, fără nici o urmă de ironie:

Dumnezeu îi ajută doar pe cei neajutorați.  

Nu mai fiți așa trist.  "Norocul" dumneavoastră este că:

Sunteți de cealaltă parte a "baricadei".

Andronache Adrian
04 Aug 2007 19:20


Să vină și Șacalul, cu cât suntem mai mulți, cu atât mai bine. Dacă va fi vreo problemă care se poate rezolva prin programare (și câte nu sunt?) facem programe. 
Dar eu sunt bun la Visual Basic. Dl. Șacal probabil este în C++. Limbajele se aseamănă ca engleza cu rusa - adica aproape deloc. În principiu, orice limbaj de programare e...un limbaj de programare. Diferă însă foarte mult sintaxa și modul de a face chestii într-un limbaj față de altul. Eu am început cu Basic, mi-e imposibil să mai învăț altceva - am ajuns prea departe. Am cochetat nițel cu Pascal și Delphi dar nu ofereau facilitățile Basicului (să dau numai un exemplu care pe mine m-a iritat f.mult pe vremuri: în Basic declari foarte simplu un o arie de variabile, și o redimensionezi când ai chef, folosind o variabilă, nu neapărat o constantă. În Pascal aria e fixă, ca să faci aceeași coțcărie trebuie să te chinui cu pointeri. Bine, acu aș putea, dar...te chinui)

Andronache Adrian
05 Aug 2007 11:02


si am asa o impresie ...vaga ca se referea la mine cand cu Don Quijote. Se potriveste prea bine ptr o simpla coincidenta.

stelaru
08 Aug 2007 23:33


Felicitari pentru incercari! Peste 99% dintre oameni nu incerca nimic, niciodata. 

Si eu am facut programare in tinerete, cred insa ca e o activitate eminamente singuratica (vezi Red Hat...). Ma rog, in echipa daca vrei treburi industriale. Alminteri, parerea mea e ca e mult mai bine sa mergi dupa steau ta. Singur.

In sfarsit, orice drum ai alege, crede-ma ca vei fi apreciat. Trebuie doar sa vezi asta.

Omul functioneaza cu mancare, bautura (:-))) si.. incredere in el.

IACOB DUMITRU
09 Aug 2007 06:44


Haideți să îi urăm omului și noroc.

Mult noroc în viață!!!

raduM
09 Aug 2007 17:35


si am asa o impresie ...vaga ca se referea la mine cand cu Don Quijote
Păi, cam așe, d-le*.
 
Peste piatră, peste lut 
trece un cosmonaut.  :lol: 

Dar, de-odata, ce-a vazut_
peste piatra, peste lut
trece alt cosmonaut.  :lol:  :lol:  :lol: 

*Din Cartile cu Apolodor.

lucia lucia
09 Aug 2007 23:35


Omul functioneaza cu mancare, bautura ()) si.. incredere in el.  :cry: 
Omul funcționează cu țeluri.
Nu le ai, ești mort.
După o culme de deal vine alta... nu trebuie să fie mai grozavă, trebuie doar să fie alta.
Atunci când crezi că nu mai găsești nimic de coborât în față e nasol  8) .
D-le AA, mie mi se pare că sunteți omul care poate urca.
Evident, pentru a păstra balanța, trebuie să cobori.
Un anume Tip spunea așa:"după ce faci o chestie de care ești mândru, e necesară o treabă de care să-ți fie rușine. Doar pentru echilibru"  :lol: 
Echilibru prin fluctuații...

Andronache Adrian
14 Aug 2007 01:36


Omul funcționează cu țeluri.

Extrem de adevarat.
Este exact ce spun si eu tuturor care vin la mine si ma intreaba "Cum pot sa invat software?"
Raspunsul meu: "Iti trebuie un SCOP" si apoi ii explic "Altfel nu vei reusi sa inveti mai nimic. Iti alegi un Scop, cu S mare, adica de exemplu: vreau sa fac un program cu care sa fac proiectare pe calculator (CAD). Trebuie sa fie ceva ce iti este necesar, extrem de necesar. Vital aproape. Apoi descompui Scopul in Scopuri mai mici. (Algoritmul). Apoi in Instructiuni. Si cauti informatii despre cum sa faci sa functioneze fiecare din Subpasii acestia. Help, documentatii, internet, practica."
Exemplul cu CAD a fost scopul meu. Vroiam sa fac un program de proiectat cablaje imprimate. Am reusit...foarte partial, deoarece nu aveam suficient RAM - doar 16 kilo......eram pe vremea lui Z80. Dar am invatat programare cu ocazia asta.

IACOB DUMITRU
14 Aug 2007 05:34


Este foarte adevărat ce spuneți dumneavoastră, tipic românesc. În afară se obișnuiește specializarea pe un singur domeniu.

Andronache Adrian
11 Sep 2007 00:08


va multumesc cu intarziere, domnule ID, am fost prins de alte chestiuni.

....................

Referitor la metrica

Acum n/as vrea sa starnesc o polemica, ci doar sa ma explic... putin

Am facut/o in ideea ca si altii poate vor sa stie exact ce e aceea o metrica, si poate nu au timp sa caute pe google in noianul de aiureli de pe net.
Am cautat si eu, credeti/ma. Si nu am gasit nimic utilizabil in aproape 30 de minute!!!!!

Asa ca am brodit/o, ca de obicei, din intuitie. Pe mine ma cam ajuta.

Am precizat local, cu toate ca de fapt aveam senzatia ca ar trebui sa fie general, adica la tot universul, deoarece m/a gandit ca metrica este acel ceva ce iti foloseste pentru a calcula ceva local, mai degraba decat tot universul
era vorba de ceea ce ne durea pe noi: BlackHoles

Da, nu am nici o facultate si ma mandresc cu asta, cu toate ca din cauza asta n/am serviciu

Dar uite ca de aia nu stiam exact ce e aia o metrica
cu toate ca am folosit termenul de foarte multe ori, il foloseam cu sensul de "configuratie" a spatiu/timpului, adica curbura si chestii de astea. Nu eram departe de adevar, si cine stia ce vroiam sa spun accepta exprimarea imperfecta. Asa cum in electronica - cand zic COLECTOR la drena unui MOSFET unii ranjesc dispretuitor, dar eu o zic asa de/al dracului. Asa cum zic si Cancel in loc de Chensâl.

Intodeauna am considerat ca cel care nu stie ceva NU ESTE UN PROST
numai prostii cred acest lucru :D
NU poti cunoaste tot ce cunoaste OMENIREA

as fi aflat si de pe net pana la urma ce-i cu metricile, dar....cat chin si ore pierdute, poate nu piedute ca aflam si alte lucruri, dar NU AM TIMP ACUM, trebuie sa muncesc sa-mi castig afurisita de existenta stupida pe punctul asta de univers

Si atunci de ce/au mai fost inventate forumurile?

fotonul, spatiul, timpul, sunt cunoscute totusi de aproape toata lumea
Metrica insa...e o notiune mai "absconsa" Chiar daca unii o stiu, nu o stie chiar toata lumea. Iar cei care o stiu ca mine, din auzite+intuitie, poate vor sa-si perfectioneze ceea ce stiu, sa umple petele albe. Si sa le fie de folos si altora care-si vor pune aceleasi intrebari