-----------------------------------
Octav
21 Ian 2016 23:47

Salutari de la un amator neinitiat, inca:D
Salutare stimati astronomi!

Ma bucur foarte mult sa aflu de existenta acestui forum, deoarece nimeni din cercurile mele de prieteni nu are vreo tangenta cu astronomia :( 
Numele meu este Octav, si locuiesc in Bucuresti...un oras plin de poluare de toate felurile :( 

Prima oara cand am vazut un corp ceresc printr-un obiectiv, a fost in 1999 sau 2000, cand, printr-un vechi teolodit Jena NI 030, am vazut Luna, intr-un mod care si in ziua de azi ma bantuie!
Uriasa! Puteam distinge creterele, vaile, diferentele de culoare etc. Am fost fascinat!
Insa din pacate, la atat s-a rezumat experienta mea in astronomie.

Dupa multi ani, prin 2013, cu ocazia unei eclipse lunare, am zis sa scot vechiul teolodit, si impreuna cu prietena mea, sa ne uitam la luna.
Cand...surpriza...parca nu mai era asa de mare, luna, parca detaliile nu mai erau ca in urma cu 13-14 ani. 
Oarecum dezamagit, am dat uitarii acel moment, pana in urma cu cateva saptamani, cand m-am decis sa incerc din nou sa regasesc fascinatia de acum 17 ani.

Momentan inca sunt in cercetari, in cautarea celui mai potrivit telescop, incercand sa aflu cat mai multe despre astronomie, dar sunt sigur ca la un moment dat, ca orice amator neinitiat, o sa va cer niste pareri :D

Inca o data, va salut, si numai de bine!

P.S. Va atasez o poza cu primul meu obiectiv astronomic :D

Mircea Pteancu
22 Ian 2016 00:51


Octav

Bine ai venit pe forum , sper ca te vom putea ajuta sa-ti dezvolti atractia pentru lumea astrelor.

Mircea

Ovidiu M. 
22 Ian 2016 06:17


Salut Octav! Buget sa ai si sa l specifici la sectiunea potrivita si garantat vei fi indrumat pe calea cea buna;)

Bine ai venit!

Erwin
22 Ian 2016 09:51


Bine ai venit!

Studiază &#537;i întreabă, te vom ajuta să faci primii pa&#537;i. Pe urmă devine... floare la ureche! :)

În Bucure&#537;ti sunt mul&#539;i pasiona&#539;i &#537;i mai multe cluburi de astronomie. Nu toate au reprezentan&#539;i activi aici pe forum. Încearcă să te lipe&#537;ti la un grup &#537;i să ie&#537;i cu ei la observa&#539;ii, vei avea ocazia să prive&#537;ti prin diverse instrumente &#537;i să-&#539;i dai seama ce &#539;i s-ar potrivi. 

Cer senin!

theogon
22 Ian 2016 12:59


Bine ai venit, 
Instrumentul postat de tine este o nivelă și are doar o mișcare controlabilă în plan orizontal  nu și în plan vertical ca celălalt instrument de măsurători terestre numit teodolit. Grosismentul (mărirea) nivelei este de 20X. Pentru observațiile astronomice vei avea nevoie de o mărire mai mare și de o apertură mai mare pentru a vedea obiecte cât mai puțin luminoaste (galaxii, nebuloase). Vei găsi pe forum suficientă informație pentru a-ți procura un instrument potrivit.

Cristi65
22 Ian 2016 13:17


Cred că are mărire de 25x cu obiectiv de 35mm diametru. Foarte bine corectat, dețin și eu unul demontat.