-----------------------------------
Erwin
31 Ian 2016 12:30

lupa sau microscop stereo
Sunt interesat de achizitia unei asa numite "lupă stereo" sau microscop stereoscopic industrial folosibil la lucrări de mecanică fină, electronică etc. 

Trebuie să fie în stare de func&#539;ionare, să aibă minimum 3 măriri între 10-40X. Sursa de lumină nu e neapărat necesară pentru că voi folosi o lanternă cu LED puternic. Este necesar sa aiba campul de claritate cat mai mare si distanta de la baza la obiectiv sa fie mare, reglabila, să pot pune o menghină &#537;i să am acces cu letconul sau alte unelte. 

Inca nu am buget dar mai demult am luat de pe forum un astfel de instrument rusesc cu ~100 euro pentru un prieten electronist.

lentilozaur
31 Ian 2016 20:04


Mai nou se practica utilizarea camerelor video conectate la un TV LED pentru lucrari de electronica. Vezi mai bine si sunt mai comode. Unele merg pana la 500x si sunt destul de ieftine.

Erwin
31 Ian 2016 23:23


Mul&#539;umesc, Adrian! 

M-am gândit la asta dar încă n-am avut a&#537;a ceva să-mi dau seama dacă se poate lucra sau nu &#537;i în ce condi&#539;ii. Mai demult am vrut să construiesc un sistem bazat pe o cameră de supraveghere &#537;i monitor dar am renun&#539;at din cauza rezolu&#539;iei slabe a camerei A/N pe care o am, pe un tv portabil, mai mult din cauza tv-ului de fapt. Altă variantă ar fi să folosesc o cameră web cu un obiectiv cu zoom de la o cameră foto sau de supraveghere iar imaginea s-o proiectez pe ecranul laptopului. 

Cea mai bună variantă mi se pare că ar fi o cască de realitate virtuală &#537;i o micro cameră pe care s-o po&#539;i mi&#537;ca automat în spa&#539;iul de lucru după mi&#537;cările capului. Ar fi un fel de dispozitiv de teleprezen&#539;ă. SF? :)

Până atunci mă mul&#539;umesc cu un sistem optic clasic. :)

Iov.mada
03 Feb 2016 22:58


Salut, 


Te mai intereseaza un stereo microscop ? 

Carl Zeiss este

Erwin
11 Feb 2016 09:59


Up. Încă nu am bugetul dar sunt în continuare interesat.

Erwin
27 Mar 2016 22:01


Încă de actualitate.

Erwin
06 Apr 2016 08:34


Microscopul propus de lov.mada nu este cel mai potrivit &#537;i iese din buget cu mult...

Caut ceva similar cu cel din poză, cu baza laterală &#537;i câmp larg.