-----------------------------------
Mitu Catalin
12 Feb 2016 11:38

Flame cu geostationar
Aseara am avut parte de o transparenta deosebita in oras din cauza vantului si au devenit posibile expuneri de 300s . Avand in vedere ghidajul meu defectuos efectul vantului nici nu s-a vazut :) asadar poate sa bata si data viitoare .
Echipamentul este un antic 300d modat IR cu filtru UHC-S la iso 800 pe un Newton de 130 F/5 ce e plasat pe un EQ5 cu dual axis ghidat prin adaptor cu relee pe port paralel cu laptop si webcam modificat  . Locatia -balcon etaj 6 , Ploiesti .

Cred ca tocmai am descoperit ca setarile de ghidaj sunt prea agresive sau cel putin asta deduc eu din graficul de ghidaj . Ochiometric am avut mereu impesia ca nu ghidez suficient de repede .Sper sa am rezultate pozitive data viitoare .

Mitu Catalin
06 Mar 2016 10:54


Miercurea asta a fost iar bine din punctul de vedere al transparentei si cetii urbane asa ca am mai facut vre-o 10 cadre catre flame . Singure nu prezentau nici o imbunatatire fata de tentativa trecuta , ba chiar rezultatul era inferior dar am incercat experimental sa le combin pe toate in DSS . Surprinzator rezultatul a fost pozitiv . Noroc ca spike-urile s-au aliniat perfect - daca nu se umbla la rotatia tubului in inele e de asteptat . In plus o mostra de ghidaj din seria recenta . Pe y (dec) situatia e net pozitiva si se datoreaza unei puneri la pol mult mai precise .Pe X in schimb e cam la fel . 4-6 secunde de arc , nu stiu daca e montura sau blocul (doar el poate fi explicatia pt ce s-a intamplat in graficul "unguided" , el sau a sughitat masina chinezului cand mi-a prelucrat roata melcata ) .

Mitu Catalin
17 Apr 2016 18:59


N-are rost sa deschid topic pt fiecare tinta pe care o fotografiez cu setup-ul asta asa ca pun aici produsul serii trecute . Tripletul din Leu si o bucata din lantul lui Markarian . Fotografie din balcon cu expuneri de 210 secunde prin filtru UHC-S . Timpul de integrare e cam de jumatate de ora pt fiecare , cred ca si mai putin pt lant , au venit niste nori subtiri si mi-au stricat aproape jumate din expuneri . Nici o alta prelucrare . Bineinteles ca arata oribil  :P dar sunt multumit , tripletul arata acum mai bine decat ce obtinusem acum 8 ani cu 200-ul in zona suburbana.