-----------------------------------
Catalin Paun
04 Mai 2016 19:32

Salutare tuturor si bine v-am gasit!
Numele meu este Catalin.

De ceva timp am redescoperit pasiunea pentru astronomie.
Prin urmare, in urma cu aprox 2 luni am inceput sa caut ce credeam ca imi trebuie pentru astronomie si astrofoto. 
Intr-un final m-am decis si am achizitionat un Skywatcher 150/750 Explorer BD OTA cu o montura sh EQ3-2 cu motor doar pt o axa. Incantare maxima. De vre-o 3 zile ne tot imprietenim.
In interesul meu maxim de a le transporta in siguranta m-am gandit ca ar fi bine sa am si gentile de transport pentru telescop si montura. Nestiind si nebanuind ca un instrument relativ sensibil se livreaza fara geanta de transport.
 Ideea este ca ce am primit nu ma multumeste deoarece cea pentru telescop are o lungime de mult prea mare fata de ce am achizitionat eu (1300), iar cea pentru montura pe langa faptul ca nu are nici un fel de compartimentare interioara care sa tina montura si accesoriile relativ nemiscate nu permite depozitarea monturii cu tot cu motor. Ar trebui scos de fiecare data cand este depozitata in geanta.

Am in plan sa le returnez. De aceea va cer un sfat in aceasta privinta.
Imi puteti recomanda de unde pot achizitiona sau chiar face in regim DIY aceste genti de transport?

Va multumesc pentru intelegere.

nobody
04 Mai 2016 19:55


http://www.teleskop-express.de/shop/index.php/cat/c248_Telescope-Bags---Cases.html

Cristi65
05 Mai 2016 03:07


Exista "caseta" de transportat violoncel (cello).

Erwin
05 Mai 2016 08:24


Bine ai venit!

Eu n-am nicio geantă sau husă, doar luneta RFT o &#539;in într-un sac po&#537;tal. Nu sunt chiar atât de sensibile instrumentele, dacă sunt acoperite cu capace împotriva prafului este OK. Pentru montură &#537;i oculare folosesc valize de aluminiu pentru scule care se găsesc în comer&#539;. Am pus bucă&#539;i de spumă în interior, recuperată de la ambalaje. Pentru luneta 80/900 am văzut în pia&#539;a de vechituri o husă bună dar era cu tot cu con&#539;inut: un display portabil pentru reclame din aluminiu a&#537;a că n-am luat-o, n-aveam ce face cu display-ul. N-a vrut s-o dea separat.

dp007
05 Mai 2016 09:43


Mai exista posibilitatea sa cumperi un bloc de polistiren si sa tai forma instrumentului cu cuterul. Polistiren din acela pentru izolatii chiar, si poti lipi doua de 10cm ca sa il faci mai gros. Iar apoi sa confectionezi niste genti la comanda intr-o croitorie.
Eu am gasit aici in Cluj o firma ce mi-a decupat cu laserul polistirenul, am cumparat material impermeabil si am facut genti intr-o croitorie. Putina bataie de cap, insa ieftin si bun.

Herr_Alien
05 Mai 2016 11:01


"Like" pentru postarea lui Mihai :)

Mergand pe ceva similar, iti poti crea un compartiment, cu peretii din polistiren extrudat, in care sa iti construiesti apoi o cutiuta pentru oculare si alte accesorii.

Catalin Paun
05 Mai 2016 12:14


Mai exista posibilitatea sa cumperi un bloc de polistiren si sa tai forma instrumentului cu cuterul. Polistiren din acela pentru izolatii chiar, si poti lipi doua de 10cm ca sa il faci mai gros. Iar apoi sa confectionezi niste genti la comanda intr-o croitorie.
Eu am gasit aici in Cluj o firma ce mi-a decupat cu laserul polistirenul, am cumparat material impermeabil si am facut genti intr-o croitorie. Putina bataie de cap, insa ieftin si bun.


Multumesc de sfaturi.
Asta pare a fi o solutie ok. Sigur gasesc o firma care sa taie polistirenul. Probabil cei care fac tot felul de forme din polisitren. Croitor se gaseste.

Erwin
05 Mai 2016 14:54


Polistirenul nu este bun. Ce ai nevoie este o altă spumă, cred că din polietilenă sau un burete fin care se folose&#537;te pentru izola&#539;ii negru (nu prea am văzut în comer&#539; dar există &#537;i de 10cm grosime) similar cu cel care se pune în cutiile de scule. E mai dur &#537;i mai rezistent decât buretele obi&#537;nuit. În cel mai rău caz po&#539;i să folose&#537;ti burete normal. Eventual lipită pânză deasupra pentru protec&#539;ie.