-----------------------------------
David Petrache
03 Iun 2016 13:12

Achizitionare telescop
Salutare tuturor! Ieri mi-am achizitionat primul telescop

http://astromagazin.ro/telescoape-astronomice/33-telescop-skywatcher-heritage-76300.html

Ce parere aveti? Ce credeti ca pot sa vad cu el si cat de bine? niste sfaturi pentru incepatori? Aseara am iesit cu el prima oara si am gasit marte jupiter saturn insa toate le vedeam doar ca pe un simplu punct alb, le vedeam chiar mai bine cu ochiul liber.

valy
03 Iun 2016 13:51


Ai folosit si ocularul de 10mm?

tavi 84
03 Iun 2016 14:49


Uff,la f3,9 si oglinda necolimatabila nu o sa vezi mare lucru,si nici bine nu o sa se vada.De banii aceia iti puteai lua o lunetica de 60 mm cu tot cu trepied si era ceva mai bine chiar daca nu avea o calitate prea buna.Pana si un binoclu era mai bine pentru inceput.

theogon
03 Iun 2016 17:47


Bine ai venit David. 
Comentariul meu sper  să te amuze doar: ai făcut precum bravii partizani sovietici întîi trăgeau și pe urmă somau.
Ar fi trebuit  să ne întrebi  și după aceea să cumperi. 
Acum despre telescop. Nu este rău, dar ocularele sunt aproape inutilizabile  pentru astronomie. Poate ai amici  care sunt astronomi amatori și poate poți împrumuta pentru început niște oculare  mai bune. Un amic folosește pentru deplasări un astfel de telescop, dar cu alte oculare  și este mulțumit de imaginile obținute

2SKY
04 Iun 2016 00:32


Pentru a vedea ceva cu el , iti trebuie un ocular de 4mm si astfel ai 75x + un barlow 2x si ai 150 x. Poti cauta la vinzari pe forum , SH . Dar trebuie sa verifici de cit este iesirea , daca e de 1,25" atunci mai merita , daca nu poti sa il treci la "primul meu telescop (fost)" . Pentu multii , primul telescop ramine cu o valoare istorica afectiva , desi poate nu era de mare valoare tehnica .   :(

V. Istvan
04 Iun 2016 08:59


Eu a&#537; căuta să intru în legătură cu astronomi experimenta&#539;i din apropiere, &#537;i să-i acompaniez la ie&#537;iri pe teren. Atunci a&#537; putea experimenta diverse oculare &#537;i a&#537; putea lua îndrumări pe viu.

Mircea Pteancu
04 Iun 2016 11:04


Salut David

Imi cer scuze dar eu numai acum am vazut ca esti  aradean (ca si mine).
Te ajut cu placere in sensul sugerat de V. Istvan , este un sfat foarte bun.
Putem testa telescopul tau cu oculare Plossl si ortoscopice, eu m-am oprit si am sa raman aici in privinta ocularelor.
Te invit sa-mi scrii   pe mesageria privata .

Cer senin ,Mircea