-----------------------------------
rabeir
04 Iun 2016 11:21

Montare obiective CCTV pe camere QHY
Salut
incerc sa-mi fac un soi de monitorizare a cerului, in care am la indemana un QHY si 3 obiective CCTV de diverse focale si parametrii. Cu toate insa am aceeasi problema: desi se potrivesc cu filetul de dupa filtrul IR, ele trebuie montate mai aproape de senzor pentru a putea focaliza corect. 
Mai aproape de senzor insa as avea nevoie de un adaptor, altul decat cel inclus cu QHY si contine filtrul IR, C/CS.
Stie cineva o solutie alta decat strungul/cnc ?

Cosmin Iftode
07 Iun 2016 09:23


Razvan, imi e neclar daca iti lipseste adaptorul inclus in mod normal in pachet, eu il folosesc cu obiective CS si pot focaliza, arata ca in atasamente (bonus o imagine cu QHY5 montat intr-un suport de cautator 6x30). Daca nu gasesti alta solutie pot sa-ti masor grosimea/filetul spre camera sau eventual gasim un moment sa ti-l trimit sa il copie direct la strung. Obiectivele pe care le ai sigur sunt CS standard ? (distanta de la flansa pentru CS e 12.5, pentru C e 17.526).

rabeir
07 Iun 2016 09:34


Hmmm, cred ca am vazut problema, al meu adaptor la CS este mai lung. Cel standard cu care a venit camera. Revin cu poze diseara cand pun mana pe ele.