-----------------------------------
2SKY
10 Iul 2016 14:43

Delta Aquaridele
Se pare ca a inceput in forta acest curent , cu 7 meteori prinsi involuntar pe ora . Radiantul este in N si cad spre S , cu mare viteza si sint foarte luminosi . Cu toate ca e la debut , este foarte spectaculos si este singurul activ si cu radiantul din zona Aquarius . Ora a fost 2:45 .. 3:45. (Cu toate ca am iesit tirziu pentru Saturn si Marte , a compensat perfect fenomenul ) . https://astrobarlad.wordpress.com/calendarul-curentilor-meteorici-in-anul-2013/

2SKY
30 Iul 2016 20:46


Acest curent al Delta Aquaridelor in prezent , se vad cel mai bine dupa 03:00 AM , cind sint sus pe cer in jur de 30grade ,  apoi mai urca putin pina pe la vreo 35 grade altitudine . Inainte de ora 3 se afla la SE si sint prea jos . Comparativ cu perseidele , sint mai luminoase si au viteza mai mare . D Aquaridele cad pe directie N-S , Perseidele E-W .

Erwin
31 Iul 2016 12:02


Cred că le-ai inversat: delta aquaridele sunt pe direc&#539;ie est-vest, lente &#537;i mai strălucitoare (am văzut aseară de toate mărimile) &#537;i perseidele pe direc&#539;ie nord-sud &#537;i de 2 ori mai rapide. Perseu răsare de la NNE dar meteorii i-am văzut mai mult pe cerul sudic. Delta aquaride am văzut mai mul&#539;i pe la zenit.