-----------------------------------
URANUS7
10 Iul 2016 15:23

Reuniunea Nationala astronomy.ro 2016
Reuniunea Nationala astronomy.ro 2016

theogon
10 Iul 2016 15:27


Reiterez apelul pentru întîlnirea noastră din toamnă. Gabi Corban s-a oferit să organizeze adunarea noastră pentru 23,24,25 septembrie la Lisa. În perioada aceasta Luna este la ultimul pătrar. Din punctul meu de vedere, ca și din punctul de vedere al unor amici cu care am discutat ar fi o perioadă optimă. Poate reușim să ne întîlnim și cu ocazia aceasta îl vom putea comemora si pe prietenul nostru Sabin plecat mult prea devreme dintre noi.

URANUS7
10 Iul 2016 15:51


Salut Mihai. :)

Reiterez si eu atunci, pe acest topic de mai mare actualitate. Asadar, numai pentru 23,24,25 Septembrie m-as putea angaja sa organizez (administrativ vb. cel putin) , caci pana atunci am de facut un periplu larg in tara, cu masina si telescoapele, la prieteni si rude, dupa cer negru. 
Ma ofer sa asigur organizarea dar vreau mai intai sa stiu cati sunt amatori sa vina si ce pretentii de cazare/masa au. 
Nu ma pot lansa fara sa am o asigurare pentru un numar minimal de oameni. 
 Contam pe intervalul 23,24,25 Septembrie, in conditii de cazare asemanatoare cu cele anterioare pe care cei care au mai fost anii trecuti le cunosc. Astept angajari ferme si deschid tabelul cu lista participantilor de-ndata ce am un numar minimal de doritori. 
Ma puteti contacta si prin canalul mesajelor personale de pe Forum, pentru nelamuriri/preferinte . 
Vreau oameni hotarati ca sa ma pot hotara si eu, cu asumarea organizarii. Ne asumam toti conditiile meteo, acelea care vor fi si nu ciclam intr-una prin discutii neconstructive. 
Vreau mai intai acordul de principiu al fiecaruia si apoi intram in amanunte. Data trecuta am aparat cu strasnicie (zic eu) interesele noastre financiare fata de patroana. Sper sa am succes si acum. 
Meniurile cred ca v-au placut. Cazarea... acceptabila fata de pret / persoana. 

Astept reactii / angajari. Pe cei care doresc sa vina ii rog sa ofere toate datele (nr persoane , nr telefon, exceptii - regim alimentar, localitate-resedinta, masina daca au si nr locuri libere in masina). 

Toate cele bune si cer senin ! 

Gabriel

StarChild
11 Iul 2016 12:39


23-25 septembrie 2016, e OK ptr mine
Daca se poate, doresc:
- sa vin impreuna cu familia (deci o camera dubla)
- 2(3) mese pe zi

Daca nu se poate ce vreau mai sus, atunci:
- 23-25 septembrie e OK
- cazare la cort si/sau dormit in masina imi e ok
- mancare ma descurc.

Ptr mine , sansele sa vin sunt 70-80% in momentul asta, trebuie sa mai imi fac niste socoteli si planificari, dar in principiu as putea veni.

URANUS7
11 Iul 2016 12:48


OK Liviu ! :)   Pana acum sunt cam 9-10 oameni  dar mai astept cereri ca sa pot pune lista la acces liber astfel ca fiecare sa-si completeze datele. Deja am vorbit cu doamna Adriana, patroana si totul e ok privind disponibilitatea organizarii.

Multumesc,

Gabriel

Erwin
11 Iul 2016 15:59


Si eu doresc sa vin, probabil insotit de vreo doua blonde platinate cu focala lunga... :)

URANUS7
11 Iul 2016 17:06


S-a marcat, Tavi.  

 :D

theogon
11 Iul 2016 21:35


Vin și eu, tot ca și Tavi cu focală lungă

jimao22
11 Iul 2016 23:28


Pune-ma si pe mine te rog.

URANUS7
12 Iul 2016 01:28


V-am marcat, Mihai si Cristi.  De maine fac lista pe care o vom putea completa online cu toate amanuntele.  :D 

Cer senin.

URANUS7
12 Iul 2016 11:09


ATENTIE  !!!          

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1jfe9WUoUH7qQPt3ZtPUqmiFCNpZUfOgKX-nRT_eHGbU/edit#gid=1225799938

Acest link va conduce la  tabelul accesibil on-line, pe care cei care vor sa vina la Lisa trebuie sa-l completeze - numele, ID-ul, persoanele cu care  vin, de unde vin, numarul de telefon si daca au masina sa mentioneze daca au locuri libere si cate, asa cum veti vedea ca exemplu in rubricile deja completate in tabel.

Nu stim  daca vom ocupa toate cele 3 cabane asa ca pozitionarea pe tipuri de camere este inca incerta.  Am tinut seama de familiile cu un copil mic atunci cand am repartizat singurele 2 camere cu 2 locuri din primele 2 cabane. Vom vedea ulterior daca vom rearanja repartitia pe camere, functie de necesitati/optiuni. 

Astept in continuare SOLICITARI NOI.

Cer senin ! 

PS:
 Tabelul indicat de link apare in pagina SHEET2 din corpul fisierului MSO-Excel . Va rog sa nu scrieti in pagina SHEET1 care contine datele pentru anul trecut.

Stefan Pop-Cot
14 Iul 2016 15:12


Bună ziua. Vin &#537;i eu cu Lavinia.

URANUS7
14 Iul 2016 15:34


Salut. Inscrie-te pe lista. Vezi mai sus link-ul. Alege-ti o camera. Nu sunt sperante la camere cu 2 paturi din pacate. Vedem mai tarziu ce se poate face.

Stefan Pop-Cot
15 Iul 2016 09:32


Da, da. Mi-am ales ieri o camera (apartament 1+1), in speran&#539;a ca se pot uni paturile. Ne descurcăm noi :)

În altă ordine de idei, mă gândeam ca ar fi fain să se creeze un eveniment &#537;i pe facebook, la fel ca anul trecut.

URANUS7
15 Iul 2016 10:08


Perfect de acord doar ca pe Facebook riscam sa fie confundat evenimentul cu altceva decat Domnul MIhai - Theogon a definit in startul topicului. Despre scopul unor asemenea intalniri s-au mai purtat discutii si in topicul pt. 2015 si cred ca s-au tras niste concluzii...nu ?   :)  Trebuie mai intai sa avem si parerea lui Erwin si a celorlalti membri Astronomy.ro ,  in acest sens. Oricum, eu zic sa mai asteptam putin inainte de a face aceasta miscare pe FB si sa lasam pe cei care au mai fost sa se pronunte sau chiar sa ocupe locuri pentru aceasta intalnire.

StarChild
15 Iul 2016 10:45


nu toti avem Facebook...

Erwin
15 Iul 2016 20:03


Bruneta din dotare s-a arătat geloasă pe blondele platinate a&#537;a că nu mă va lăsa singur cu ele. Două locuri am dori a&#537;adar, o să trecem în tabel.

URANUS7
15 Iul 2016 22:51


OK Tavi. :)

Stefan Pop-Cot
17 Iul 2016 20:35


StarChild, am zis:"un eveniment &#537;i pe facebook". Asadar nu doar pe facebook. Si am intrebat. Nu toti stau pe forum in afara de bazar. De exemplu, eu am aflat anul trecut despre intalnire de la evenimentul de pe facebook lainvitatia lui Tavi ;) 
Altfel mi-e indiferent. Era doar o idee.

jimao22
17 Iul 2016 22:48


Este totusi evenimentul forumului "Astronomy.ro". Cei care stau pe forum doar la Bazar nu se pot chema membrii ai forumului si in consecinta, daca nu vad evenimentul aici, unde ii este locul, nu e nici o pierdere. Putem face vorbire despre eveniment pe facebook si dupa ce acesta are loc, ca un review sau ceva similar, dar evenimentul este dedicat celor de pe forum si nu de aiurea.
Parerea mea doar.

Stefan Pop-Cot
17 Iul 2016 23:06


99% &#537;i eu activez tot pe bazar, deci mă simt. :)
Astfel că nu trebuia să particip anul trecut &#537;i nici anul acesta nu mi s-ar cuveni. :( 
Recunosc, activez pe grupurile de astronomie de pe Facebook &#537;i nu prea am treabă cu acest forum.
Deci, sa ma sterg de pe lista?

Erwin
18 Iul 2016 19:19


Nu cred că are importan&#539;ă activitatea virtuală ci cea reală. Sutem pasiona&#539;i de astronomie chiar dacă activăm mai mult sau mai pu&#539;in pe forum. Ori, Fane a demonstrat că este pasionat &#537;i a crescut într-un an cât al&#539;i-n 10. Cristi, nu ai fost anul trecut, nu l-ai cunoscut dar uite, anul acesta vei avea ocazia să-l cuno&#537;ti. &#536;i pentru că, printre altele, este "paznicul balaurului" de 380mm al lui Alin &#538;olea eu îi recomand să vină.

jimao22
18 Iul 2016 21:19


Nu ma intelegeti gresit, nu am nici o problema in sensul sugerat de Erwin. Pur si simplu consider ca evenimentul este prin excelenta unul al forumului, cei de aici dorind ca in primele intalniri sa se cunoasca si fizic nu numai de pe forum si dupa nick-name. Acest lucru s-a intamplat si pot spune fara sa gresesc ca s-au creat cu aceasta ocazie prietenii pe cinste. Cand suntem manati de aceeasi pasiune, e usor sa ne imprietenim. 
Desigur, pot veni si astronomi de aiurea, acesta nu e un cerc inchis si exclusivist de astronomi fitzosi care se cred buricul astronomiei de amatori din Romania. Lasam altora aceasta cinste. Doar ca esenta ramane - ca asta este intalnirea membrilor forumului. Oricine poate deveni membru in forum fara nici o invitatie, fara nici o taxa, fara nici o piedica. Si raman la parerea ca cine nu se invredniceste sa citeasca ce se scrie pe aici inseamna ca nu merita sa vina la intalnire. Se pare ca Fanex citeste, deci poate sa vina.  :)

Stefan Pop-Cot
18 Iul 2016 22:56


Tot respectul pentru membri forumului! Nu vreau să pară disrespext din partea mea. Dacă e întâlnirea forumului, asa sa fie. Nu am eu nici un drept să modific, dar nici nu inten&#539;ionez. 
Eu particip la multe întâlniri cu multe grupuri de astronomi din &#539;ară,  însă întâlnirea asta mi se pare  cea mai generală, pe &#539;ară.  De aceea am venit cu o idee, mai ales că &#537;i anul trecut a fost pusă in aplicare. Dar anul trecut nu a fost ideea mea. &#536;i doar am întrebat. Acuma eu zic că nu trebuie să generam dispute pe tema asta sau sa fim răutăcio&#537;i. Trecem peste. Dacă se creează un eveniment pe fb sau nu, nu e decizia mea &#537;i mie mi-e tot una. Eu mă gândeam însă la popularizare...
Dar să revenim :D

mak
24 Iul 2016 14:39


Vin si eu.

URANUS7
24 Iul 2016 16:07


Ha HA ! Bravo, ma bucur mult Mak pentru decizia ta. :) Te rog sa te inscrii in lista de aici:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1jfe9WUoUH7qQPt3ZtPUqmiFCNpZUfOgKX-nRT_eHGbU/edit#gid=1225799938



 dupa modelul de completare injghebat in viteza. Esti binevenit ! :) 

As dori sa reamintesc tuturor ca pozitiile in camere, nu sunt batute in cuie pana nu aflam cate cabane vom ocupa in total, exceptand perechile cu copii carora li s-a dat intotdeauna prioritate (in limita posibilitatilor). 

Asteptam si pe cei care au mai fost la Lisa  si l-au cunoscut intr-un fel sau altul pe regretatul nostru coleg, Sabin Fota. 

Cer senin tuturor !

URANUS7
29 Iul 2016 20:55


Pana acum s-au inscris 21 persoane.
E momentul sa stabilim data limita pentru inscrieri si m-am gandit ca nu e exagerat sa punem

DATA LIMITA PENTRU INSCRIERE:   1 SEPTEMBRIE. 


Corespunzator, data limita pentru plata avansului care sa contina cel putin valoarea meniurilor servite .

DATA LIMITA DE PLATA AVANS :   10 SEPTEMBRIE


Reamintesc link-ul cu lista celor inscrisi pana acum si unde nou venitii isi pot completa numele in primul dintre cele 2 tabele (cel de sus) :


Urmeaza sa negociez noile tarife cu patroana, Doamna Adriana, in cel mai scurt timp si sa va anunt rezultatul.   As fi dorit sa se ocupe macar primele 2 cabane dar dupa cum vad ar mai trebui sa vina aproximativ 19 persoane. Nu stiu daca patroana va accepta ocuparea partiala a unei cabane. Daca da, ar fi excelent.

URANUS7
31 Iul 2016 11:49


Revin cu informatii noi. Am discutat cu patroana de la Lisa despre preturi.
Reamintesc ca anul trecut am avut 60 lei 2 nopti / persoana si meniurile de persoana (2 mic dejunuri un pranz si o cina) 115 lei.

Nu cred ca este cazul sa subliniez ce mare pomana a fost pentru cazare dar acest lucru a fost posibil datorita numarului mare de solicitanti - 48 si datorita negocierii facute de organizator. ;) 

Nu am lasat-o pe patroana sa-mi dea deja, inca de pe acum, preturi fixe, in ideea ca vor mai dori si altii sa vina la Lisa.  Anul acesta, marirea se va produce in special la cazare (mi-a recomandat sa va uitati la preturile cabanelor din imprejurimi) dar mi-a lasat un interval valoric pentru care se va  negocia, incepand din saptamana 7-14 August. Cazarea va fi intre 70-90 pt 2 nopti. Pentru meniuri nu cred ca va fi o crestere mai mare de 10-15% cu produse naturale luate de la taran. Mi-a mai dat asigurarea ca la noile preturi de cazare nu vor mai sta cate 2 in pat la camerele 2+1 (cazul sot-sotie sau prietena).  Cred ca e un inceput bun. Dupa 7-10 zile maxim va voi da un pret total negociat fata de care va trebui sa platiti un avans (probabil 40%).


As ruga pe cei care sunt deja inscrisi, sa se uite pe tabelul de anul trecut :

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1jfe9WUoUH7qQPt3ZtPUqmiFCNpZUfOgKX-nRT_eHGbU/edit#gid=771955315

si sa anunte despre eveniment pe cei care inca nu se regasesc in tabelul din acest an . 

Cer senin !

URANUS7
09 Aug 2016 11:37


Rezultatul negocierii cu patroana complexului LISA.

Pretul pe cabana pentru 2 nopti:

a) 1200  lei  daca nu se depasesc 12 persoane.
b)  1500 lei  daca se depasesc 12 persoane (nu mai mult de 19 max) 

Pentru meniu am obtinut o reducere fata de anul trecut, cu pastrarea calitatii si cantitatii :
Anul trecut am avut pretul de 115 lei iar anul acesta avem un pret de 90 lei, pentru 2 mic dejunuri, un pranz si o cina.

Asadar, in final, pentru o persoana care sta intr-o cabana ocupata de 12 persoane pretul integral va fi de :

100 (cazare) + 90 meniurile = 190


Cazarea pe persoana va scadea putin in cazul cand vom sta mai mult de 12 persoane intr-o vila.
In cazul ocuparii partiale a unei vile, se vor plati tot 100 lei pentru 2 nopti, de persoana.
Meniurile nu sunt obligatorii. Se poate opta doar pentru micul dejun (ar costa 20 lei)  dar asta pentru toti si nu pentru cativa. Oricine poate renunta la toate meniurile. 

Va rog sa va ganditi la aceasta "oferta" si sa va spuneti aici punctul de vedere, cat mai repede.
Doresc sa am o siguranta minimala ca sa ma pot angaja in strangerea banilor. 

Cred ca pentru prefigurarea listei sigure raportate la pretul declarat de patroana, trebuie sa completati in tabel, la ultima coloana, optiunea  "De acord cu tariful de 190 lei/persoana" , cu DA sa NU , fara suparare si fara nicio retinere.  :)

Evident daca unii vor dori sa stea cu prietena intr-o camera de 3 locuri, vor trebui sa plateasca pentru 3 persoane, ca sa nu fie nicio suparare. 
E trist pentru mine sa va dau asemenea vesti dar deviza patroanei a fost: nu mai pot lasa preturile la nivel de tabara. Ne-a invitat sa vedem preturile de la cabana Miruna din apropiere, etc. 

Reactii? Va rog sa va grabiti cu punctele de vedere personale intrucat si eu voi pleca in curand intr-o zona unde nu voi avea acces la Internet prea usor.

Multumesc. :)

URANUS7
10 Aug 2016 14:44


GATA!!!   AZI SE DA STARTUL LA PLATA IN AVANS SAU INTEGRALA.

AVANSUL va fi de 100 lei /persoana. din totalul de 190. 
Data limita pentru plata in avans :   10 Septembrie 2016.

DATELE PENTRU CONTUL MEU BT SUNT:

CORBAN OCTAVIAN GABRIEL

RO13BTRL04801201S87579XX

Va rog sa depuneti si un "contra-comision" macar de 3 lei/transfer  in plus peste cei necesari avansului,  pentru cei care fac transfer de la alta banca decat Banca Transilvania, deoarece aceste comisioane vor fi retinute automat din contul meu, la transferul banilor. 

Am gasit aici un tabel actualizat al comisioanelor retinute de Banca Transilvania, la transferuri din conturi ale altor banci:
2. Comisioane plati lei
Plati interbancare efectuate prin serviciul de BT24 Internet Banking: in transe, in functie de valoarea operatiunilor, dupa cum urmeaza (comision BNR inclus):

0 - 50.00 LEI	2.4 LEI
50.01 - 1,000.00 LEI	3.6 LEI
1,000.01 - 49,999.99 LEI	5.3 LEI
>=50,000 LEI	16 LEI
Plati urgente	16 LEI
Link: https://www.bancatransilvania.ro/com_bt24.php?cod=kjhf7656jns888nnnk

Va rog atunci cand faceti transferul sa completati si tabelul asociat, in coloana "Platit", aici:

Cer senin tuturor !

URANUS7
22 Aug 2016 14:35


Amintesc celor hotarati sa vina la Lisa ca plata avansului trebuie facuta pana la 10 Septembrie, astfel incat patroana sa poata rezolva din timp aranjamentele privind achizitionarea resurselor pentru pregatirea meniurilor + personal angajat pentru gatit si servire (folosirea serviciilor de catering ne-ar fi costat mult mai mult).  Cei care se pot descurca fara meniuri, evident,  pot plati ulterior, inclusiv la sosire. 

Astept noi plati in avans si-i felicit pe cei care deja au platit. Repet: nu trebuie sa platiti toti cei 190 lei acum. Sunt suficienti doar 100 lei / persoana adulta.

george_b
07 Sep 2016 12:55


Buna,
as dori sa particip si eu si Niky (Niky360).
Voi achita avansul astazi si o sa trec cele 2 nume si in fisier.

George

Erwin
07 Sep 2016 13:11


Sunte&#539;i bineveni&#539;i, George &#537;i Niky! :)

Stefan Pop-Cot
07 Sep 2016 15:59


Eu mi-am schimbat jobul săptămâna asta &#537;i din păcate e mai greu cu liberele, astfel că nu mai pot să vin. Mă voi &#537;terge din tabel. 
Poate totu&#537;i reu&#537;esc să ajung sâmbătă dupa amiază &#537;i să stau toată noaptea la observa&#539;ii. 
Nu am preten&#539;ii la cazare. Vin &#537;i plec. Stau in Alba Iulia.
Îmi pare rău &#537;i îmi cer scuze dacă am încurcat pe cineva.

jimao22
07 Sep 2016 21:23


Maine platesc si eu. Scuze de intarziere, stiu cum e cand esti organizator  :) !

URANUS7
07 Sep 2016 23:12


:) Astept sa-mi si confirmi, Cristi, te rog.

URANUS7
09 Sep 2016 17:43


Cine n-a platit, haideti va rog ca Luni trebuie sa trimit banii de avans doamnei Adriana pentru meniuri. 
Cristi Danescu, Mihai Boaca si Emil Pera,  va astept sa bagati cate 100 lei de caciula + 3 lei daca nu sunteti la BT.  :)

Aici aveti contul meu :

CORBAN OCTAVIAN GABRIEL 

RO13BTRL04801201S87579XX 

si aici este tabelul participantilor: 



Eu in perioada 14-19 Septembrie nu sunt in tara, ca sa mai pot face ceva. 
Fiti hotarati !!!  :) 

Gabriel

jimao22
10 Sep 2016 09:48


E ti-am trimis banii azi prin Gabi Dancanet. Sper sa-l convingi sa vina si el.
Emil e plecat din tara de 3 saptamani, vine luni (sau duminica) - insista pe telefon sau pe mail, direct, ca precis nu-i sta mintea la asta cand se intoarce.

URANUS7
10 Sep 2016 14:30


Toata lumea a platit.   Cristi, am primit banii tai de la Gabi Dancanet si la fel, de la Emil Pera.  Mihai Boaca o sa ma sune sa-mi spuna ce face (ca stiu ca are probleme cu masina in reparatii) dar se va rezolva oricum.


Asadar, pentru cine inca nu a aflat, vom avea in plus, a doua zi a intalnirii, adica Sambata imediat dupa pranz, o sesiune scurta de comunicari pe teme de astrofotografie/astronomie sustinuta de Octavian Blagoi - Erwin, Danescu Cristian - Jimao22,  Costin Sprianu- Mak, eu-Uranus 7 si probabil si  Emil Pera- PSemil .

Putem avea surpriza sa fim onorati si de posibila prezenta a lui Matei Conovici, Razvan Parvu si a lui Vlad Dumitrescu.
Nu uitati ca la sosire nu avem mancarea asigurata dar ne carpim cu ceva mici, carnati, etc,  pregatite toate la fata locului,  la gratar.
Aveti grija sa va luati si apa plata la voi caci nu putem fi siguri de calitatea apei de la Lisa. Evident si orice alte lichide verificate, gasite in magazine sau din productie proprie. ;) 

Sa ne intalnim sanatosi ! 

Cer senin si toate cele bune ! 

Gabriel

Canis Extramajoris
14 Sep 2016 01:19


Salutare, fac tot posibilul sa vin, o sa anunt pe Gabi Corban,seara faina

sang
14 Sep 2016 12:40


Abia acum am vazut topicul. Daca ar mai fi 2 locuri, as participa (eu si prietena) cu placere.

URANUS7
14 Sep 2016 13:37


Daca ma suni urgent la 0744777795 ca sa discutam si-mi bagi banii in cont AZI, se poate rezolva.

Gabriel

URANUS7
20 Sep 2016 21:46


ATENTIE :    rog pe cei care inca mai au vechile ecusoane Astronomy.ro  sa le aduca la Lisa si sa le foloseasca. 

Sa ne vedem cu bine ! :)

Gabriel

StarChild
20 Sep 2016 22:36


Io zic sa aduceti si ceva tuici si vin sa fierbem.... sa ne incalzim ... se anunta cam 1grdC noaptea .... si innorat. Deci stam la povesti.... sa speram ca se imbunatateste prognoza cat de cat...

URANUS7
20 Sep 2016 23:38


Cine are nevoie de alimentare 220 V   sa-si aduca macar un  prelungitor . Eu voi aduce curent de la cabana principala, pe platforma de pe delusor, cu un fir lung de 50 m.

URANUS7
21 Sep 2016 20:25


Atentie: drumul prin padure, de la Sambata de Sus - Manastirea Brancoveanu catre Plaiul Lisei (3Km) este foarte bun, dupa cum mi-a zis patroana acum o ora. :)

StarChild
21 Sep 2016 21:21


Aduc si eu un prelungitor 50m (4 prize) si unul de 10m (3prize).

jimao22
21 Sep 2016 21:32


Si eu. O da fie foarte bune ca sa iluminam norii de jos intr-un spectacol de lumini cum nu s-a mai vazut!

URANUS7
21 Sep 2016 22:25


Aduce cineva un sac de carbuni de gratar, ca sa tinem focul mai mult timp pt mici, fipturi etc, Vineri dupa amiaza ? 
E o sugestie a doamnei Adriana care spune ca lemnele ard foarte repede. :) 

Are cineva un cablu conector VGA, pentru transmisia semnalului video de la laptop la ecranul monitor de la Lisa?

URANUS7
22 Sep 2016 17:44


Senin acum in Brasov, 70-80 %, cu cer albastru rau, ca dupa ploaie. :)

URANUS7
22 Sep 2016 19:39


Hey baieti. As vrea sa va uitati si pe prognoza asta inainte de culcare. :)

https://www.tititudorancea.ro/z/prognoza_meteo_vremea_lisa_251988.htm

Daca norii vor intarzia Sambata seara macar 6-7 ore, va fi totul perfect.

jimao22
22 Sep 2016 21:28


Prognoza ta este pentru super-optimisti. 
Pentru realisti sugerez asta:
http://www.yr.no/place/Romania/Brasov/Lisa/?spr=eng

Erwin
23 Sep 2016 10:56


Aici cu mai multe detalii:
http://clearoutside.com/forecast/45.76/24.82

sang
23 Sep 2016 16:20


aduc eu carbunii, probabil ca voi ajunge ultimul, pe la 22. Poate mai gasesc pe cineva treaz..ahhh, nebaut :)

StarChild
25 Sep 2016 17:10


Pun eu un mic "teaser"  :-)))

StarChild
25 Sep 2016 22:04


Incep eu ... poze de pe telefon. Cele de pe ap foto urmeaza zilele viitoare.

Ca impresii: am plecat cu asteptari mici legat de vreme, chiar am fost la un pas sa nu iau scile astro cu mine datorita prognozei. Sambata am avut o dimineata senina, am vazut Soarele, am vaxut Luna ... apoi s-a innorat (pe parcursul prezentarilor)..... dupa care seara s-a curatat din nou cerul, se vedea Calea Lactee, Andromeda cu ochiul liber . La 22.30-23 s-a innorat din nou, dar am avut inainte 2-3h de cer decent cel putin.

Cazare, mancare, organizare .... ce sa comentez !?! .... foarte bune.. Multumesc @uranus7 ptr organizare ! Eu si familia ne-am simtit excelent, am revazut colegi, am schimbat impresii, am vazut instrumente, voie buna .... pe scurt: un weekend deosebit !  :-)

URANUS7
25 Sep 2016 23:44


Cateva imagini de la Lisa, 23-25 Septembrie  2016:

valy
26 Sep 2016 00:03


:lol: 

Observ niste instrumente mai exotice, daca este posibil adaugati si o prezentare a lor.

StarChild
26 Sep 2016 09:27


In afara de ceva binocluri, in rest nimic iesit din comun :mrgreen:   

150F12 ...  150F5 ...  110F5 .... 120F5 .... C8 ... C6 ... Mak180 ...Cass 250F15 ... d'astea uzuale ... :mrgreen:

StarChild
28 Sep 2016 14:14


Slabuta activitate p'aci.... pun eu pozele de pe aparatul foto.

valy
28 Sep 2016 14:31


In ce au constat prezentarile? Pot intui, dar cea a lui mak nu imi dau seama.

StarChild
28 Sep 2016 14:38


jimao: evolutia in timp a obiectelor DSO , si construirea unui observator
mak: colaborarea dintre astornomi amatori si profesionisti
uranus7: prelucrari in foto/video solar
erwin: constructii atm
colegul de la Rm Valcea: activitati de popularizare 

...asa pe scurt...

Erwin
28 Sep 2016 15:21


Lauren&#539;iu îl cheamă pe băiatul de la Vâlcea. Nu &#537;tiu nik-ul de pe forum. 
Din poza de grup lipse&#537;te Cristian C, s-a sim&#539;it un pic rău &#537;i se odihnea, când a venit era prea târziu...

Daniyyel
29 Sep 2016 11:30


Cam târziu m-am trezit &#537;i eu dar n-am avut timp să le descarc până acum....a&#537;a că fără alte comentarii:

valy
29 Sep 2016 13:22


Vad si un Quark Ha pe acolo, cum se comporta?

Erwin
29 Sep 2016 13:53


La un moment dat am fost vizita&#539;i de un grup de turi&#537;ti afla&#539;i în drume&#539;ie, de toate vârstele, le-am arătat Luna care încă se vedea fiind la ultimul pătrar &#537;i Soarele prin telescoape. A&#537;adar am făcut &#537;i un pic de popularizare cu această ocazie.

Niky360
09 Oct 2016 00:11


Seara buna, am postat si eu cateva poze de la intalnire pe facebook, le gasiti aici: https://www.facebook.com/corlaci.niky/media_set?set=a.1325740200779026.1073741875.100000291767900&type=3

Ca impresii..pai a fost super tare, vremea nu prea a ajutat, dar atmosfera tot a fost tare. Acele 2 ore de cer senin de sambata au fost fantastice. Mi-au placut prezentarile si de la fiecare am avut ceva de invatat. Multe multumiri lui Gabriel Corban pentru organizare. Mancarea si cazarea au fost exceptionale :) mai venim !