-----------------------------------
Vlad
24 Iul 2016 21:46

Cocoon Nebula
Salutari!

Va las o imagine facuta recent a IC 5146, Cocoon Nebula.
Ha facut de acasa, LRGB dintr-o iesire. Insa Ha nu prea aduce mare lucru la calitatea imaginii, partea interesanta este nebuloasa obscura de langa cocon, si iese aproape exclusiv in luminanta (nu in Ha)

https://flic.kr/p/KppRpj

Erwin
25 Iul 2016 11:40


Foarte interesant, cele două nebuloase par a fi conectate. :)

rabeir
06 Aug 2016 13:00


Salutare
Indraznesc sa postez si eu aici versiunea mea, fiind pe acelasi subiect.
Sincer imi place mai mult versiunea lui Vlad ca si incadrare, dar si finetea detaliilor si dimensiunea stelelor.

detaliile achizitiei: http://www.astrobin.com/258362/

hans602
06 Aug 2016 21:10


Pentru mine amandoua variante sint super.Fiecare poza este unica 
si costa multa rabdare si munca.

  Clear sky Hans

Vlad
08 Aug 2016 01:56


Mie mi se pare f frumoasa. Este alta abordare.

Pacat ca nu ai prins si restul cozii, precum ai spus. Ar fi dat u efect mai dramatic.

Culoarea stelelor este mai buna decat la a mea, in special in albastru, deoarece apo-ul meu chinezesc e apo mai mult pe hartie. Insa pentru asemenea campuri, nu prea am de ales.

Felicitari pentru imagine! Cred ca are un pic prea mult NR, dar asta este chestiune de gust!

topacid
10 Aug 2016 02:44


Hai că tot am văzut 5146 &#537;i văzând discu&#539;ia am zis să postez &#537;i eu una un pic mai wide la 430mm, ca să fie &#537;i coadă. Am făcut pe picior o procesare, imaginile fiind achizi&#539;ionate de curând. Fa&#539;ă de versiunile de aici am sfeclit-o cu satura&#539;ia culorilor &#537;i noiz dar vine &#537;i un v2 curând. 8x600s cu 550D modificat. Spre deosebire de celelalte două se vede mai bine prafu din coadă care e maroniu un pic, nu a&#537;a desaturat. Trebuie ni&#537;te ore bune pentru încă o prelucrare calumea. 

http://i.imgur.com/o8azNeV.jpg

Cer senin!

rabeir
10 Aug 2016 09:47


Da, cam asta e încadrarea mai potrivita, ai prins-o de coada cum trebuie, la mine e numai începutul.
Impresionant si arsenalul, e de o garsoniera mica acolo :), ma bucur sa vad si la noi asa ceva... deci se poate!
Cer senin!

topacid
10 Aug 2016 11:48


Pai decat sa beau banii : )) hai ca revin cu reprocesarea cand o fi ca ma calca pe nervi zgomotul ala. 
Cer senin!

rabeir
10 Aug 2016 12:20


Hmmmm, ciudata treaba... Exact asta spun si eu cand se ridica sprâncene ca bag bani in telescoape. Poate am avut "modele" similare de via&#539;a.

Vlad
11 Aug 2016 02:17


Frumos, mi-ar fi placut sa imi incapa si mie toata. 
Chestia cu maroniul, este de gust, caci poate sa iasa si verde daca vrei :)

Maro-ul ce-i drept arata frumos, in schimb culorile de la stele sunt cam ciudate, cu multe din ele de asemenea maronii, semn ca probabil nu sunt echilibrate canalele. O fi o chestiunea legata de matrita bayer?

Recent am facut o Andromeda cu o canon si am vazut ca bate spre maro, desi M31 facuta cu o CCD este mult mai albastra..

topacid
11 Aug 2016 13:21


Vlad, a fost făcută pe fugă procesarea, o iau de la capăt &#537;i revin cu rezultatul nou ^_^

topacid
15 Sep 2016 17:48


Am reprocesat Coconul. Mă dor un număr de ochi dar zic că e mai bine. Cred că momentan e limita a 8x600s pentru că se sparge pe alocuri &#537;i nu &#539;ine a&#537;a bine ACDNR (noise reduction). Ar fi de adunat încă o căru&#539;ă de material zic.

http://i.imgur.com/KUB41Rq.jpg