-----------------------------------
kiss marco paul
31 Aug 2016 22:06

sall
Salutare baieti ,am nevoie de ajutorul vostru in alegerea unui binoclu  din gama Lacerta Explorer  10x50 sau  12x50 , din ce am auzit si citit despre acest model e ca are lentile Fmc  Bak4  si ma gandeam  daca le pot folosi pentru a observa galaxiile apropiate de noi gen M31, m33, m81, m82, sau nebuloasa orion  si roiuri de stele ....multumesc

Erwin
01 Sep 2016 10:28


M-am uitat vinerea trecută prin Lacerta Explorer 10x50 &#537;i mi se pare un binoclu foarte reu&#537;it. Stelele sunt mai punctiforme decât la alte binocluri. Nu pot fi sigur asupra clarită&#539;ii pentru că cerul a fost foarte transparent pentru o noapte încă de vară. Poate dacă mai aveam un alt binoclu alături. Construc&#539;ia mecanică e solidă, binoclul este u&#537;or &#537;i are tuburile destul de sub&#539;iri, e u&#537;or de &#539;inut în mână iar înveli&#537;ul cauciucat asigură o priză bună. Nu &#537;tiu dacă 12X ar fi mai bun dar nu cred, ar denatura un pic scopul principal al binoclului, de recunoa&#537;tere, unde e preferabil să ai câmp larg. 7-8X ar fi mai bun din acest punct de vedere.

Dbird
02 Sep 2016 13:06


@Erwin
Intuitia ta este corecta, Lacerta 12x50 departe de a fi un binoclu mai slab, totusi campul larg, zona de clar mult mai mare in campul vizual si maipularea usoara din mana ma face si pe mine sa il recomand pe Lacerta 10x50.
Cu mentuiunea sa se verifice insa inainte de cumparare pt a fi un exemplar executat corect. Daca se poate.