-----------------------------------
IulianLMI
16 Oct 2016 18:50

Salutare
Salutare,

Numele meu este Iulian, locuiesc in Ilfov-Bragadiru, si sunt incepator in acest domeniu. Am inceput sa privesc mai in "adancime" cerul in urma cu aproximativ un an de zile, cand am achizitionat un telescop Dobson 254/1200. Dupa putin timp mi-am dat seama ca am gresit alegand aceasta dimensiune (prea mare si greu de transportat) si am inceput sa caut pe internet informatii utile din domeniul astronomiei. Asa am dat de acest forum si am invatat cate ceva de aici. In serile cu cer bun si in limita timpului liber, scot telescopul pe camp si caut (ajutat de aplicatii android) DSO-uri.

Cer senin tuturor.

Mircea Pteancu
16 Oct 2016 18:55


Iulian LMI

Bine ai venit pe forum , te invit sa postezi observatiile tale la sectiunile de observatii.
Le poti face pe scurt sau in detaliu , cu sau fara desene sau poze.
Important este sa colaboram ,sa ne spui ce ai observat , sa pui intrebarile care te framanta.
Telescopul tau este bun , in principiu are aceeasi capacitate de a colecta lumina ca si telescopul de 48 cm cu oglinda de bronz a lui William Herschel.

Cer senin , Mircea

Erwin
16 Oct 2016 19:31


Bine ai venit, Iulian. 
Chiar &#537;i pe câmp în apropierea Bucure&#537;tiului este multă lumină. Un grup din Bucure&#537;ti mergem de obicei la Comana, ceva mai departe, dacă vii odată cu noi vei putea afla mai multe lucruri pe viu, să te ui&#539;i &#537;i prin alte instrumente &#537;i cu alte oculare. 
Spor la observa&#539;ii &#537;i cer senin!

Matrixul
16 Oct 2016 22:50


Bine ai venit !

Adi F
18 Oct 2016 19:06


Bun venit Iulian!!  :wink: Dobson-ul tău de 254/1200 e un telescop mare :shock: Pariez că ai vazut obiectele deep-sky extraordinar de frumos prin acest instrument. A&#537;a ca "Să îl stăpâne&#537;ti sănătos" in continuare!! :D  :wink: