-----------------------------------
Alex Ady
25 Oct 2016 19:42

Sina Losmandy
Salut

Vreau sa construiesc o sina Losmandy de 38cm pt. montura NEQ6 cu scopul montarii unui tub 1200/200 


Nu inteleg cum prind inelele de ea sinsa
inelele sunt acestea (le-am montat pe tub)
 http://astromagazin.ro/accesorii-de-prindere/1949-inele-de-prindere-pentru-tuburi-optice-d235-mm-2-buc.html
 
Are cine sa-mi faca sina conform dimensiunilor din imagini dar nu stiu cum sa-i zic sa faca gaurile
Masurand cu sublerul un surub de inel, el are 6mm iar capul sau are 10mm.Din imagini nu inteleg cum intra surubul sina. Nu atinge capul monturii cand pun sina??

Pana cum am gasit doar aceste dimensiuni. Nu stiu sigur daca sunt bune.

Cosmin Iftode
26 Oct 2016 01:00


Păi capul monturii e doar în mijloc, inelele le prinzi la capetele &#537;inei, nu au de ce sa te încurce &#537;uruburile. Sunt &#537;i variante alternative (găurile in &#537;ină să aibă filet, &#537;ină săpată în adâncime, găuri cu loc pentru &#537;uruburi cu cap înecat) dar nu ar trebui sa ai nevoie din motivul mai sus men&#539;ionat.

Erwin
26 Oct 2016 07:17


E chiar indicat să ai ceva opritor la capetele &#537;inei, dacă clema este slăbită să nu alunece instrumentul &#537;i să cadă. Dacă folose&#537;ti &#537;uruburi cu cap înecat &#537;i e&#537;ti la înăl&#539;ime mare poate cădea pe partea cea mai dureroasă: ocular, diagonală, focuser.