-----------------------------------
Alexandra Marcu
03 Noi 2016 16:40

Salutare tuturor!
Hello! Eu sunt Alexandra Marcu, membru nou pe acest forum &#537;i as avea nevoie de pu&#539;in ajutor din partea voastră. So&#539;ul meu î&#537;i dore&#537;te foarte mult un telescop iar eu as vrea sa ii fac cadou de sărbători unul. Problema este ca eu nu &#537;tiu ce sa cumpăr &#537;i nici nu dispun de un buget prea mare, max. 400 ron. Ma poate sfătui cineva ce model sa aleg? Iau în calcul &#537;i varianta la mana a doua dar sa nu fie cu defecte. Mul&#539;umesc frumos!

Teo
03 Noi 2016 18:10


Hello !
Pentru ca isi doreste un telescop, afla mai intai care ii sunt dorintele si asteptarile si ce ar dori sa faca cu el.
Incearca sa il "descosi" ce telescop si-ar dori, macar asa in mare.
Abia atunci iti poti face o idee generala. 
Altfel s-ar putea sa ii oferi o "jucarie" sau un telescop nepotrivit, care sa fie sub asteptarile dorintelor sale.
Un telescop, pentru a fi utilizabil are nevoie si de o montura buna, trepied stabil si cateva oculare bune.
Trebuiesc luate si aceste aspecte in calcul atunci cand dispunem de un anumit buget.
Daca adaugi si 2-3 oculare de calitate buna, atunci pretul va creste considerabil.

Undeva la 400 lei, poti lua din magazin o luneta de 60-70 mm diametru, eventual pe o montura azimutala destul de subreda cu un trepied la fel de instabil. Este plina piata de chinezarii de slaba calitate.
Second hand, poti lua si ceva mai mare ( 80-90 mm diametru) dar se adauga montura, trepied si oculare care costa si ele.
Uite aici cateva informatii care merita citite:
http://telescop-expert.ro/sfaturi-pt-incepatori.html
http://telescop-expert.ro/de-ce-sa-cumparam-un-telescop.html

MariusP
03 Noi 2016 19:42


Daca mai sunt valabile anunturile, ai putea incerca ,  sau .

Erwin
03 Noi 2016 22:58


În acest buget, dacă este primul lui instrument mai bine ia-i un binoclu de calitate, în gama 7x50, 8x50 sau 10x50. 
De exemplu cel de 10x50 întrune&#537;te un raport calitate-pre&#539; foarte bun: