-----------------------------------
Valentin Bugeac
30 Ian 2017 20:32

Buna seara
Salutare tuturor, 

 Amator al astronomiei, cu dorinta de a progresa de cand am primit primul telescop cadou. Scopul inscrierii este de a primi sfaturi legate de alegerea tipului telescopului ( Reflector / Refractor ) si de a afla pareri vizavi de acest minunat domeniu. 

Desigur sunt dispus daca exista "iesiri" pe zona Muntenia cu drag as dori sa particip. 

Eu sunt din Ploiesti.

valy
30 Ian 2017 21:17


Bine ai venit!

Ce telescop ai acum?

Valentin Bugeac
30 Ian 2017 21:58

After market
Am un telescop after market. Nu vreo firma anume, scrie pe el telescience. Pare ieftin oricum. 
Este un refractor 50 /500

valy
30 Ian 2017 22:18


Daca lentilele sunt din sticla poate fi ok, daca sunt de plastic mai mult te chinui cu el.

Iesiri se mai anunta aici: http://www.astronomy.ro/forum/Star-Party-Muntenia-f70.html

Spor.

2SKY
30 Ian 2017 22:43


Salut bine-ai venit . Este luneta pentru copii , (am si eu una) obiectivul este simplet , fara diafragme pe interior , focuser plastic si standard 0,965 (japonez) , jocuri din plin , ocularul lentile de plastic . Poate terestru si la luna ar merge ca prim "instrument" . Interesant e ca din balcon am separat 2 duble si se vedeau excelent si culorile diferite , cu acel ocular  si diagonala cu care era dotata cind am gasit-o  pe strada . Iti trebuie ceva mult mai bun ca sa nu fi dezamagit si sa te chinui inutil .

Valentin Bugeac
30 Ian 2017 22:54


Salutare, 

Asa este, intentionez sa imi iau unu dela omegon sau bresser. Probabil Bresser, am observat un model care nu este foarte scump si am vazut ca are suport pentru telefon.

Momentan vreau sa vad la ce performante ajung cu un refractor amatoresc 70 /700 sau 70 / 800 si pe urma mai vedem.

Foloseste cu incredere butonul  in primele 24 de ore, daca nu a mai scris nimeni dupa mesajul tau.
Moderator MariusP

Erwin
31 Ian 2017 10:11


Bine ai venit!

Eu zic să te documentezi mai bine. "Amatoresc" ce crezi tu înseamnă "jucărie" pentru noi... Trebuie să ie&#537;i la observa&#539;ii cu cineva din zona ta &#537;i să vezi practic ce instrumente au colegii, ce se poate vedea cu ele, să-&#539;i faci o idee de mărimi, costuri, calitate, etc. 

Dacă nu vrei să dai bani mul&#539;i de la început fiind nehotărât dacă e sau nu pentru tine pasiunea asta de a te uita la cer mai bine ia un binoclu bun, 7x50-10x50 (pre&#539;uri peste 100e nou). Îl po&#539;i folosi pe urmă &#537;i pe timp de zi, în natură, excursii etc dacă cerul nocturn nu te prinde.

Valentin Bugeac
31 Ian 2017 10:47


Sunt convins ca la ce ma refer eu "amatoresc" probabil este o jucarie pentru majoritatea membrilor. Momentan mai mult de 100-200eu nu vreau investesc. Nu ma incanta ideea de binoclu. Probabil imi voi lua un refractor care am inteles ca ideal pentru inceput este suficient 70 / 700.

Erwin
31 Ian 2017 18:16


Po&#539;i lua un refractor bun cu oculare satisfăcătoare, montură &#537;i trepied la second hand. Optica nu se uzează dacă n-a fost abuzată fizic. Dar trebuie să ai în vedere: calitatea contează prima apoi apertura &#537;i măririle posibile cu un instrument.

Valentin Bugeac
31 Ian 2017 23:05


Ma gandesc sincer sa cumpar unul nou. Nu prea ma impac eu cu lucrurile second hand desi poate in domeniul asta as avea de pierdut. Am vazut in sectiunea Bazar de vanzare un Meade 90 / 700 parca imi amintesc cu GO TO. Ala din cate stiu parca sare de 1500 Ron si pe site aici era 650 Ron. 

Mi se pare mult prea convenabil, ciudat chiar!