-----------------------------------
2SKY
10 Feb 2017 20:41

Eclipsa de Luna prin penumbra, 10-11.02.2017
Prima eclipsa a anului , asta seara o eclipsa de luna prin penumbra . http://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/02/09/documentar-eclipsa-de-luna-prin-penumbra-vizibila-din-romania-22-44-26

Stanescu Octavian
11 Feb 2017 10:37


am scos un RC 250mm  si am facut cateva poze azi noapte .

Stanescu Octavian
11 Feb 2017 12:01


imagine in cromatica intensificata

Mircea Pteancu
11 Feb 2017 16:43


Tavi

Absolut minunate pozele , foarte frumoase ,felicitari!
Sper ca esti ''vecin'' bun si n-o sa te superi ca pun si eu pozele mele,asa cum sunt...


La Arad a fost o ceata groasa ''de se putea taia cu cutitul'' !
Imediat dupa miezul noptii ,observand ca Luna se zarea uneori prin nori si ceata ,am facut cateva poze.
Vizual am observat-o cu binoclul Hapo Lord 3.6x40mm ,era pea devreme sa se vada vreo urma de intunecare.
Pozele le-am facut cu aparatul compact Nikon Coolpix S3300 , pus pe trepied Velbon si   fara optica ajutatoare.
Uneori se observa tendinta  de a forma coroana lunara.

Mircea

Stanescu Octavian
11 Feb 2017 17:45


Multumesc Mircea . Si la noi era cerul fara speranta multa vreme dar a fost lasata Luna sa se arate pana la urma  :)

2SKY
11 Feb 2017 19:34


Excelente pozele felicitari ! . Pe la 3 am iesit si am urmarit-o  cu binoclu dar si vizual . Cu binoclu se vedea clar penumbra , iar apoi stiind unde sa te uiti in N , se vedea la limita diferenta de magnitudini si cu naked eye . Cred ca acoperirea lunii a fost mai mare , parca si durata eclipsei a fost mai mare , astfel comparind cu cea de anul trecut , din septembrie , asta a fost vizibila .

Mircea Pteancu
11 Feb 2017 19:57


2SKY

Inseamna ca ai avut parte de conditii bune.
Amatorul Szamosvari Zsolt din Ungaria ,la al carui blog sunt abonat, nu a remarcat nimic deosebit vizual ,decat fotografic.

http://astricus.blogspot.ro/2017/02/felarnyekos-holdfogyatkozas.html

Ma bucur ca ai vazut eclipsa prin binoclu si chiar si cu ochiul liber , felicitari!

Mircea

2SKY
11 Feb 2017 20:20


Pe la 22:30-23 , s-a inseninat si asa a ramas cerul pina dimineata .  A fost  foarte curat  , pacat ca luna de abia lasa sa se vada 2-3 stele , cu ochiul liber prin preajma si nu numai . Instrumente nu scot inca din cauza umezelii , iar din casa scariilor era prea sus , sa fi  putut prinde  luna dar si pentru cometa . Asta e , mai astept timp bun .

Erwin
12 Feb 2017 09:06


Am văzut numai eclipsa de anul trecut, vineri noaptea era acoperit cerul aici la Bucure&#537;ti. Da, se vedea &#537;i cu ochiul liber o diferen&#539;ă în strălucire &#537;i într-adevăr cea de anul acesta a fost mai mare.

Stanescu Octavian
13 Feb 2017 12:46


am mai facut poze aseara prin Cass 250mm  4m focar

valy
13 Feb 2017 13:05


E mai bun Cass-ul :).

Stanescu Octavian
13 Feb 2017 14:10


Daa  si nu am avut baffles deloc oglinzile goale . si  imagine singulara fara stak

valy
13 Feb 2017 14:14


Nici nu prea trebuie baffles la planete/Luna, la cata lumina vine direct prin oglinzi, ce e pe langa nu prea conteaza. Ar fi util daca pozezi ziua sau ceva apropiat de Luna ca sa intre lumina Lunii direct in planul focal.