-----------------------------------
Chesster
21 Feb 2017 20:40

Set orthoscopice Bader Planetarium Q-Turret (contrafacute??)
Am gasit pe amazon.de o oferta f buna la acest set.Poate fi vorba de falsuri? Mi se pare un pret f mic pt 4 oculare ortho si un barlow de calitate.Ce parere aveti?Link:
  https://www.amazon.de/Baader-Planetarium-Q-Turret-Okularsatz-Okularrevolver/dp/B00BSAEJXK/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1487698324&sr=8-1&keywords=q-turret

Chesster
22 Feb 2017 10:29


Nimeni nici o parere?

OptikOla
22 Feb 2017 11:47

Oculare Baader Classic
Pretul in adevar este foarte atractiv, mai ales ca e inclusa si turela, dar pe de alta parte doar trei din cele patru oculare sunt ortoscopice, cel de 32 e Plosll. Seria e produsa in China si ma indoiesc ca cineva tine neaparat sa  falsifice aceste oculare... Cred ca sunt autentice...
      Cand e vorba de ortoscopice eu am un principiu. Nu le iei doar ca e la moda sa ai ortoscopice, ci pentru cele mai fine detalii. Mai degraba le achizitionezi pe rand, dar iei pe cele mai bune. Nu ma refer la ZAO, care sunt un vis frumos, dar se poate face un efort financiar pentru Takahashi sau Fujiyama, eventual se mai gaseste la mana a doua Baader Genuine. 
       Seria Classic de la Baader nu e departe de cele mentionate pe axa, e cam de nota 9, dar la 2/3 din camp cam coboara la 7,5, chiar 7 la marginea campului.
       Turela e totusi  un moft pentru vizual. E util sa ai turela pentru filtre la fotografierea cu camere monocrom. Iar barlow nu stiu daca vei folosi prea mult, din momentul in care  ai toata seria de oculare...
       Revin, pretul e foarte tentant in oferta mentionata.
       Dar dupa ce le ai acasa tot nu esti super-fericit. Tot cu gandul la cele mai bune ramai...

Manu72
22 Feb 2017 13:05


S-ar putea sa fie un anunt fake. Precum vezi oferta nu este de la Amazon ci de la un comerciant partener
Am mai vazut astfel de anunturi pe Amazon.de

La un moment dat era o oferta de 799E pentru un Triplet APO Explore Scientific de 127mm plus vreo 25E livrarea in Romanica. Oferta era tot de la un comerciant partener, nu de la amazon
M-am riscat si am platit, apoi in maxim 15 minute am primit mesaj de la Amazon cum ca a fost anulata tranzactia iar in alte 15 minute oferta cu pricina a disparut de pe site. Si nu numai acea oferta ci mai toate ofertele de la respectivul comeciant


Edit: Pe de alta parte, comerciantul care ofera setul Baader are vechime si ratinguri bune.
Cel mentionat de mine mai sus parea sa fie nou pe Amazon si nu avea ratinguri...

Deci... s-ar putea sa fie vreo super oferta, desi totusi seturi BCO Baader nu am vazut sub 215Euro pe Amazon.de si acelea mi s-au parut super oferte la momentul respectiv - in acea perioada inclusiv Skywatcher,ro oferea setul la 1000 ron

Chesster
22 Feb 2017 16:44


Eu le-am comandat..apoi ce-o fi o fi :)

OptikOla
22 Feb 2017 19:38


La acest pre&#539; sunt în adevăr imbatabile.Felicitari pentru achizi&#539;ie! Sper sa fie totul OK.
      A&#537;teptăm cate un review pentru fiecare dintre ele.

Chesster
23 Feb 2017 18:19


Am primit setul si il voi trimite inapoi.Motivul este ca ocularul de 10mm are chiar pe marginea lentilei o crapatura sau bula de aer.Nu afecteaza la observatii dar daca voi vrea sa-l vand vreodata voi avea probleme.A doua problema este ca turela nu intra in focus pe luneta mea,doar cu ocularele separat.M-am uitat prin toate ocularele si se vede superb (la terestru),inclusiv plossl-ul de 32mm.Ma impresionat si barlow-ul comparand cu cel acromatic care il am eu.Ofera imagini f clare si luminoase.  BCO 10mm fata de Vixen 10mm e cu ceva mai luminos si parca ofera cu ceva mai mult detaliu (probabil ca la astro ar trebui testat).Dintre toate piesele ocularul BCO 18mm a oferit cea mai frumoasa priveliste.  Comparand BCO 32mm plossl si Vixen 30mm prefer Vixen-ul. Se pare ca plossl-ul BCO are un fov mai mic de 50 si parca nu vine bine pe ochi..Ocularele Vixen dau o tenta galbuie,fata de cele ortho,probabil  coating diferit.
  Ca si rezumat,din acest set,as alege ocularele 10mm,18mm si barlow-ul 2.25x,care e posibil sa mi le cumpar separat in cazul meu..

Erwin
23 Feb 2017 20:22


Dacă ai piese bune dintr-un set ieftin de ce nu le păstrezi? Probabil ăsta era "secretul" pre&#539;ului mic. Trimite-i înapoi doar ocularul cu defect.

Chesster
23 Feb 2017 20:34


Mai e si turela care nu am la ce sa o folosesc si oricum amazon imi cere tot setul .Am sa incerc totusi sa vad daca pot trimite doar ocularul cu defect.

Manu72
23 Feb 2017 20:37


Tureta are nevoie cam de 35mm de backfocus.
Poti sa infiletezi elementul optic al barlow-ului in baza turetei, caz in care o sa-ti intre in focus iar tureta in sine se va comporta ca un barlow de 2.25x cu 4 pozitii :)

DIn pacate la luneta ta cu 1000mm focala nu o sa poti folosi ocularele de 10 si 6mm cu barlow-ul de 2.25

valy
23 Feb 2017 21:37


Fara diagonala nu intra in focus?

Chesster
23 Feb 2017 22:01


Am folosit o prisma Amici de 45 grade si nu intra in focus.Diagonala originala e din plastic ieftin si nu prea am incredere ca tine tot ansamblul.Fara diagonala nu am incercat ,dar vad logica,s-ar putea ca turretul "infipt" direct in focuser, sa aiba un unghi perfect pentru comoditatea observatiilor.

Chesster
24 Feb 2017 19:02


Merita sa-l trimit inapoi pt. defectu asta si ca nu-mi intra in focus? Mai am 2 Vixen npl noi  de 10mm si 30mm.Ocularul din imagine parca are o bula de aer in el dar nu afecteaza la obs.Ce ati face?

Erwin
25 Feb 2017 08:47


Eu l-a&#537; păstra. Pata aia nu este în raza vizuală, eventual l-a&#537; diafragma ca să o elimin de tot, nu e lată. Sau l-a&#537; da sau vinde cuiva pasionat de optică la un pre&#539; corespunzător, pentru a-l recondi&#539;iona.

OptikOla
25 Feb 2017 12:28

Oculare ortho - agonie si extaz
In primul rand nu cred ca puteti returna doar acest ocular, deoarece el trebuie sa fie cauza pretului neasteptat... In fapt putem constata ca furnizorii  acestia au talentul de a ne vinde cam exact ce platim... Corect era sa se precizeze cauza diminuarii de pret...
     Eu am fost primul care mi-am exprimat parerea aici si am avut o rezerva fata de seria asta fiind made in China, dar si pentru ca ortoscopicele, cand optam pentru ele o facem pentru cele mai fine  detalii, de obicei la planete, si atunci cumparam cea mai buna calitate posibila (Takahashi MC ABBE, Fujiyama, BGO, nemaidiscutand de Zeiss)...
     Am fost si primul care v-am felicitat, pentru ca odata comanda facuta trebuia sa priviti oculare cu incredere ca pe o sotie in luna de miere... Altfel nu te poti acomoda cu ele. In plus pretul mic era mai mult decat  OK pentru ca ocularele acestea nu sunt chiar asa rele. Nu poti gasi ceva mai bun la acest pret.
     Desi spuneti ca ocularul comporta foarte bine chiar daca are acel defect v-ati gandit la faptul ca nu l-ati putea vinde candva... 
     Eu cred ca de la bun inceput, contient sau substient ati avut in vedere provizoratul si speranta candva  la o serie si mai buna...
     Si iar revin: trebuie sa cumparam de la bun inceput calitatea maxima si ocularele  sunt ceva ce nu trebuie sa vindem decat cand ne lasam de pasiunea asta... Sau  pana ce &#8221;moartea ne va desparti&#8221;...
     Pentru ca nu ati fost chiar asa de indragostit de aceste oculare din moment ce a fost prezenta in minte posibilitatea unui &#8221;divort&#8221;, mai bine le trimiteti inapoi sau le vindeti pe rand aici si va luati  ortoscopice adevarate. Pentru inceput cel de care aveti cea mai mare nevoie, sa zicem 6-7 mm. Peste cateva luni sau un an, altul de alta focala... Cu incredere si fidelitate, fara gandul ascuns de revinzare... Dar trebuie sa fim si realisti pentru a nu cadea in noi dezamagiri. Niciodata pretul dublu nu inseamna un ocular de doua ori mai bun... Dar de multe ori doar 15 - 20 la suta in plus poate sa insemne pragul de la agonie la extaz...

Chesster
26 Feb 2017 14:59


Am returnat setul.Motivele sunt ocularul cu defect,tureta nu intra in focus si plossul de 32mm nu imi place.Nu am fost dat pe spate de performante,exceptand BCO 18mm si lentila Barlow.Am facut un calcul,sa vand ocularele care nu imi folosesc si tureta,dar nu cred ca l-as fi vandut usor si as fi pierdut oricum la ele.Acest set este potrivit pentru un telescop mai puternic,unde merge barlow pe ocularele de 6 si 10mm,cum bine a spus colegul Manu72.Pretul e intradevar f bun..dar pentru un set fara defecte si compatibil in totalitate.
Sunt totusi tentat de barlow,sa-l folosesc cu ocularul zoom si cel de 30mm
Intrebare:
ocular 10mm + barlow 2.25x = 4.4mm  (e prea mult 225x in cazul meu,chiar si cu seeing  bun?)

Mircea Pteancu
26 Feb 2017 15:47


Mai exista si posibilitatea ,mentionata de la bun inceput ,ca intreg setul sa fie o facatura iar acele oculare 
sa nu aiba nimic a face cu designul Abbe ci sa fie niste sticle oarecare ''de la firme adunate si-napoi la oameni date''.

Comentariu pentru incepatorii care sunt in cautarea de oculare :

Deoarece aceasta intamplare poate descumpani incepatorii care ar putea citi acest topic : ocularele BCO cu exceptia ocularului de 32mm sunt oculare ortoscopice adevarate de tip Abbe.
Ocularul de 32 mm este un Plossl.
Eu personal am numai un BCO 6mm si este un ocular foarte bun si care isi gaseste utilitatea intre celelalte dintre ocularele mele ortoscopice ,majoritatea Vixen,unul Kasai.
Partea mecanica a ocularelor BCO nu este construita in maniera traditionala.
Diafragma de camp este mai mare ,pentru a permite un cam vizual de 50 de grade in loc de 42 grade.
Acel camp ''suplimentar'' serveste la gasirea obiectelor ,avand in vedere mania DSO care domneste in Astronomia de amatori.
Campul de 42 grade este foarte ortoscopic , asa cum trebuie sa fie.
De altfel , Baader Planetarium este proprietarul actual al patentului de ocular ortoscopic Abbe.
In ocularele BCO , Baader ofera designul clasic Abbe adaptat la cerintele actuale ale utilizatorilor.
Este incorect a judeca aceste oculare in baza calitatii imaginilor dinafara camului de 42 grade , modificare anuntata foarte clar de catre Baader Planetarium.

Revenind la subiect ,cred ca Chesster a procedat bine refuzand acel set.

Mircea

sternchen
27 Feb 2017 12:00


Luna poti vedea la marirea asta pe cer de tara,planetele insa au nevoie de cer exceptional..un 205x ar fi suficient deci sa vezi 200-le  planetar