-----------------------------------
Glad
02 Apr 2017 21:01

Salutare!
Mă numesc Vlad, am 28 de ani &#537;i locuiesc în Ia&#537;i. Recent am achizi&#539;ionat primul meu telescop, refractorul acromat Celestron Inspire 100/660mm cu montură azimutală &#537;i 2 oculare de 10, respectiv 20 mm. Locuiesc la bloc &#537;i nu am avut încă timp să-l încerc în afara ora&#537;ului pentru a mă bucura pe deplin de cerul senin. Până acum l-am folosit pentru a observa &#537;i filma Luna în timpul zilei &#537;i Jupiter, noaptea printre crengile de copaci :).  În zilele următoare voi face un drum departe de ora&#537; &#537;i de poluarea luminoasă &#537;i voi încerca să fotografiez cât de cât...orice voi putea vedea. 
Ce m-a atras la acest model este capacul (de&#537;i nu e chiar a&#537;a grozav) care poate fi folosit ca adaptor pentru smartphone (îmi plac lucrurile care oferă mai multe func&#539;ionalită&#539;i). O să folosesc un iphone 6s pentru foto/filmări &#537;i a&#537; vrea să aflu părerea voastră despre cum pot îmbunătă&#539;i imaginile &#537;i filmările.
Mă gândeam să adaug un 3xBarlow la ocularul de 20mm. Crede&#539;i că ar merita?
A mai încercat cineva să fotografieze Luna, planetele, poate chiar &#537;i nebuloase sau galaxii cu un smartphone printr-un refractor de 100mm? Ce recomandări ave&#539;i pentru a îmbunătă&#539;i calitatea imaginilor?

valy
04 Apr 2017 01:06


Bine ai venit!
Cat despre intrebarea: Ce recomandări ave&#539;i pentru a îmbunătă&#539;i calitatea imaginilor? aici toti cautam raspunsul la intrebarea asta si nu cred ca este cineva care l-a gasit la  modul absolut :)
Dar nu e motiv de disperare, drumul e de multe ori mult mai interesant decat scopul final, deh, avantajul de a fi amator. Deci nu conteni a experimenta cu tot ce ai la indemana, fie el telefon. Poti incerca mai multe cadre sau filmare si ulterior stacking sau improvizeaza un dispozitiv care sa tina fixa camera la ocular, sa elimini tremurul mainii.