-----------------------------------
Ucenicul Astronom
05 Apr 2017 19:43

Ucenicul Astronom
Numele meu este Cosmin-Sorin Miclo&#537; &#537;i sunt din Miercurea Ciuc.
Sunt membru fondator al Asocia&#539;iei Ucenicul Astronom AUA, o asocia&#539;ie recent înfiin&#539;ată &#537;i care printre multe altele are ca scop  educa&#539;ia prin astronomie adresată întregi societă&#539;i.
Mă bucur că am reu&#537;it &#537;i eu să-mi activez un cont la acest forum dedicat pasiona&#539;ilor de astronomie &#537;i sper să facem multe lucruri frumoase împreună.  
 :D

Mircea Pteancu
05 Apr 2017 22:23


Cosmin Sorin

Bine ai venit , iti urez si tie si asociatiei succes deplin in Astronomie.
Te invit sa ne informezi in detaliu despre actiunile desfasurate.

Cer senin ,Mircea

Procyon
10 Apr 2017 22:34


Bine te-am gasit si aici, "ucenice astronom" :)

Cer senin si spor in activitati,
Andrei

Erwin
11 Apr 2017 10:34


Bine ai venit! Ne-am cunoscut la Runcu Stone. Cum î&#539;i place, Cosmin sau Sorin? :)

Cer senin!

Ucenicul Astronom
11 Apr 2017 20:10


Buna Mircea!, buna Andrei!, buna Octavian!,
Va salut pe toti si va voi tine la curent cu activitatile desfasurate in cadrul AUA!
Maine se va desfasura incepand cu orele 16  la sediul asociatiei aflat la Colegiului Nat. Octavian Goga din M.ciuc, Astro-Modul nr.4  LUNA. 
Am lansat un curs de initiere in astronomie format din 12 module, de doua ori pe luna, tot a doua miercuri, unde avem inscrisi circa 80 de elevi, clasele 1-12 pe trei grupe: Pitica alba, Nova si Super Nova. 
Urmatorul eveniment notabil este pe data de 6 Mai cand vom participa la invitatia facuta de colegul nostru Ciprian Vantdevara de la Barlad sa sarbatorim un eveniment realizat de cei de acolo. 

ANDREI, poate facem cumva si ne vedem, ce zici?
OCTAVIAN, poti sa-mi spui cum iti cade ti-e mai usor  :D, eu tot ucenic raman :D

2SKY
11 Apr 2017 23:25


Salut  UceniculeAstronom , am inteles ca la voi in zona sint conditii meteo speciale . Cum e la voi cerul , seeingul , poluarea , de unde faceti observatii ? pe alte cote ati fost ?. Este util sa puneti accent  pe atelier dar si pe observatii , altii au tragere mai spre una ,  altii spre cealalta .

Ucenicul Astronom
12 Apr 2017 00:26


buna 2SKY,
Da conditiile meteo din M.ciuc sunt un pic mai speciale datorita depresiuni, inversia termica este fregventa iar ceata este prezenta ca o patura.
Dar la 25 km incercam sa amenajam cuibusorul nostru, cocotat pe varful GRETES 1150m langa Izvorul Mures, acolo avem planuri mari!
Obiectivele noastre principale sunt educatia si observatiile dar pana sa reusim trebuie sa ne popularizam!
te asteptam pe facebook Asociatia Ucenicul Astronom

Skyliner
18 Apr 2017 11:28


Sa ne traiesti ucenicule :wink: bun venit pe forumul astronomic si mult noroc cu asociatia si spor in promovarea astronomei.