-----------------------------------
mak
05 Apr 2017 21:51

Mercur
Am pus mai jos prima mea poza cu Mercur demna cat de cat de numele asta. Nu am mai reusit sa o prind in imagini pana in primavara asta, chiar daca la ocular am mai vazut-o in cativa ani.

Pana pe 2 am mai prins-o de trei ori, dar din cauza seeing-ului si altitudinii foarte joase, nu se intelege mai nimic din imagine. Dispersia atmosferica joaca si ea un rol, ADC-ul pe maxim nu reuseste sa corecteze complet in lumina alba (nu sunt convins ca reuseste in IR). Am incercat de mai multe ori sa o prind in poze cand e mai sus pe cer, dar nu reusesc sa o gasesc ziua (imi iese abia dupa ce apune Soarele).

Am lasat minunatul artefact de difractie, se suprapune perfect peste posibilele urme de detalii. Nu pot sa scap de el in IR decat cu un telescop mult mai mare (in PS dispare odata cu detaliile) sau sa trag in lumina verde sau albastra (nu merge din cauza altitudinii foarte scazute). In fine, macar aum pot zice ca am pozat si Mercur.

2SKY
05 Apr 2017 23:19


E clar ca sint detalii , fantastic ! Felicitari . Cred ca e cel mai dificil de pozat Mercur.

mak
06 Apr 2017 18:00


Multumesc. O sa incerc si dimineata cand e atmosfera mai linistita.