-----------------------------------
valy
17 Apr 2017 14:43

Eroare de proiectare?
Focuserul crayford de pe luneta are doua suruburi de strangere a accesoriilor de 2", insa in general adaptoarele au un umar care vine fix in dreptul suruburilor si la strangere aluneca, generand situatia din poza. Ca sa rezolv am dat gaura fix in umar in care sa intre suruburile, s-a rezolvat situatia. Insa ma intreb e eroare de proiecatre sau au facut-o intentionat?

tavi 84
17 Apr 2017 17:09


Simpla nepasare din partea proiectantilor.La luneta proprie a trebuit sa scot banda de alama si sa fac strangerea direct cu suruburile,chiar daca lasa urme,ca sa stea perpendiculara diagonala pe 2 ".Altminteri oricat strangeam,ramanea un joc longitudinal si daca apucam de diagonala se inclina cu vreun milimetru fata de iesirea focuserului.Asta e la barrel-uri de tip  "undercut" sau "tapered".Vad ca Baader a trecut la barrel-uri drepte la ultima generatie de oculare,si intr-adevar se pot manevra mult mai usor,nu se mai agata de inelul de strangere  :)

Mircea Pteancu
17 Apr 2017 17:29


Mi s-a parut si mie ca citesc tot mai multe luari de pozitie impotriva degajelor de pe fustele de oculare.
Incep sa inteleg de ce.

Sunt de acord cu tavi84 , e pur si simplu ''miserupism'' ,doar cu oleaca de marketing agresiv poti sa-i convingi pe oameni sa cumpere orice...deci de ce nu ?

Mircea

zoth
17 Apr 2017 17:48


Eu zic ca au facut-o intentionat ...  :evil:  ... Doamne iarta-ma!

Serios vorbind, cred ca nepotrivirea a aparut odata cu trecerea de la strangere pe suruburi la cea cu inel de compresie. Neexistand un standard clar fiecare a pozitionat sistemul de strangere cam unde l-a taiat capu'. Necazurile par a se estompa in ultima vreme cand accesoriile se fabrica cu baza barelului  conica.

valy
17 Apr 2017 20:15


Bai da fix pe muche au pus surubul, ce m-am chinuit sa dau gaura pe muchie...