-----------------------------------
saiph
12 Oct 2007 21:39

cumpar prisma redresoare (errect image)
as avea nevoie de o prisma roof/amici de 45 de grade care sa-mi redreseze imaginea de la o luneta.  
   am zis "/" pt ca prin N site-uri pe unde am cautat scheme optice si info, am gasit N! cross-reference pt cele doua prisme care, pare-se, fac acelasi lucru, chiar daca constructiv difera "un pic".
   oricum, ideea e ca trebuie sa arate ca in linkul de mai jos, si sa fie neaparat pe standardul de 1.25".  eventual, daca mai e si teafara (fara zgarieturi, matuiri, ciobituri etc) ar fi super-excelenta :D

http://auroraastro.com/images/AMI_0011_Errect_1.25in_45dg

   mii de multumiri anticipate ;)

zoth
13 Oct 2007 08:41


am zis "/" pt ca prin N site-uri pe unde am cautat scheme optice si info, am gasit N! cross-reference pt cele doua prisme care, pare-se, fac acelasi lucru

aici ai foarte mare dreptate, foarte putini din cei ce vand asemenea produse, stiu si ce vand.
de obicei se folosesc denumirile de prisma Amici, prisma roof, prisma redresoare (erecting prism), prisma roof-Amici sau Amici-roof.
in mod normal nu ar fi nici o problema, dar de cele mai multe ori pentru acelasi tip de prisma multi dealeri folosesc cate doua sau chiar trei din denumirile de mai sus creand o confuzie de nedescris, de nu mai stii pana la urma nici ce cauti si nici ce vand ei...  :? 
cred ca va fi nevoie sa deschidem un topic despre prisme pe sectiunea de optica in speranta inlaturarii unor astfel de confuzii  :) 
referitor la dorinta ta iti recomand sa vorbesti cu domnul Alex Costescu de la Alcor si sunt sigur ca o sa te ajute.

horatius
13 Oct 2007 10:49


http://www.skywatcher.ro/oglinzi_prisme_diagonale.htm , 150 RON

saiph
19 Oct 2007 15:46


multumesc pt sugestii.  :)

am incercat la Alcor, si am inteles ca mai dureaza pana vine comanda "sezonul toamna-iarna";  ziceam ca mai scurtez din timpul de asteptare.  ideea e ca clientul caruia i-am vandut luneta unde va veni montata prisma (despre care i-am si zis ca am facut-o cat am putut de simpla si functionala, dar este "astronomica") ar vrea cat mai repede sa-i intorc imaginea la ocular.
cat despre pret, mai sus de 50-60 ron nu cred ca ar vrea sa sara...

mai caut, sau daca nu, mai astept... asta e