-----------------------------------
StarChild
26 Mai 2017 21:24

[Transformare webcam] - MS Lifecam HD Studio
Ma roade curiozitatea sa incerc si eu sa "fotez" ceva Luceferi.

 Am luat un webcam MS Lifecam HD Studio, incurajat fiind de ce am citit pe net despre utilizarea ei ptr astro, am gasit-o la un pret bun SH, asa ca urmeaza sa incerc jucaria asta. Teoretic 1920x1080@30fps  ... interesant.

Din nerabdare am "manufacturat" un sist foto afocal, adica am lipit-o pe ocularul TakLE 10mm sa vad ce si cum e cu chestia asta.... asta e primul pas, urmeaza in sapt urmatoare sa modific carcasa camerei, s-o fac din aluminiu, mai aerisit, pun si un ventilator, si o sa pun un adaptor webcam->1.25" care are integrat si filtrul IR-cut . Dar asta mai tarziu.

Primul prototip:

StarChild
26 Mai 2017 21:30


Momentan astept un pic de senin sa testez pe Jupiter, cu Tairul.

saiph
27 Mai 2017 23:24


Si-asa..
Sau, poti incerca asa, "pe direct":)  iti trebuie doar un barlow ieftin si-un picior de ocular si un pic de opratie pe webcam deschis.
Daca vrei in focar, cu Tairul poti incerca un Soare sau o Luna. Nici focala si nici apertura nu prea ajuta mult la Jupiter. Am incercat cu Lifecam-ul la Jupiter dar prin C8 si a iesit aproape satisfacator - parca nu la fel de bine definita imaginea ca in SPC, dar era acceptabila. Nu mai gasesc acum sa-ti arat cum a iesit, insa ce pot spune sigur e ca era usor hazy, cu tot cu filtrul IR-cut pus.
Daca vrei afocal, posibil sa iasa un pic mai bine, depinde cat de bun e obiectivul camerei - pt filmari de zi pare in regula.