-----------------------------------
dmtr69
22 Iun 2017 21:42

M16_Ha first light Atik314
Prima captura cu Atik314L+. Am ales M16 pentru ca era transparenta buna la altitudine joasa (mai rare noptile cu asa conditii). Desi campul a fost prea mic pentru aceasta tinta, la 750mm focala, am ales-o ca prim experiment cu o camera astro CCD datorita predominantei Ha. Trebuia macar sa rotesc camera cu 90 grade. Nici ghidajul nu a fost prea bun- trebuie sa experimentez din nou cu OAG-ul ( l-am abandonat deoarece nu gaseam stele adecvate pentru ghidaj). Mai am de invatat si noi softuri , noi metode de procesare, etc.
-Am avut doar 10 cadre de 5 minute, filtru Baader Ha 7nm. Captura cu ArtemisCapture( deci fara dithering), camera la -5 grade. Am tras si cate 8 cadre RGB de 3 minute, dar nu le-am procesat. Curios ca semnalul este mult mai mare in cadrele 5' Ha fata de 3' RGB (as fi tras tot la 5', dar nu am avut timp suficient pana in zori).

Erwin
23 Iun 2017 06:23


Felicitări, e o cameră excelentă! Cer senin &#537;i spor la capturi!

dmtr69
23 Iun 2017 10:31


Multumesc.
Am facut si combinatia HaRGB(Ha ca luminanta). Cadrele RGB au fost mai slabe(stele umflate si alungite de ghidajul slab). Am selectat cate 7x180s pe fiecare culoare.