-----------------------------------
Stanescu Octavian
18 Oct 2007 13:50

Veil Nebula west
In seara urmatoare am mai facut poze dupa ce am bagat doua fire de alimentare in canonul 300D ( sa nu se mai termine bateria). am facut 12x300sec pe ISO 1600. am incercat Capul de cal, cu 12 expuneri a iesit mai bine. Ma gandesc oare prin stacuiri simulam un ap foto foarte bun care  nu exista inca, sau simulam si un telescop mai mare?

Emil
18 Oct 2007 14:07


Salut,
din punctul meu de vedere simulam adandoua si din ce cauza: prin stacking se reduce nivelul de zgomot din imagine (camera mai buna) si se pot face vizibile detalii care nu se vad bine sau care nu se vad din cauza raportului semnal -zgomot pe cadrele luate independent (telescopul mai mare). Practic se ajunge la un castig de informatie prin suprapunerea informatiei existente in fiecare cadru.
Fotografiile sunt bune (luand in calcul un telescop home-made) insa interesanta este prezenta unui unui sa zic asa model prezent in fiecare dintre imaginii: dungi diagonale de la dreapta sus la stanga jos si cred ca sistemul ar trebui re-colimatat (vezi prima imagine cele trei stele de jos)...
Poate ar trebui sa incerci la ISO 800. 300D si 350D au un zgomot cam mare la ISO 1600...
Numai bine
Emil