-----------------------------------
mcuzic2002
12 Aug 2017 14:58


Luneta de 80mm ar merge de minune cu montura de mai jos,mai ales că am deja un trepied solid pe care se poate monta 8) 

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/en/info/p9334_TS-Optics-Neigekopf-und-azimutale-Astro-Montierung-fuer-Fotostative.html

Mircea Pteancu
12 Aug 2017 18:16


Mihai

Iti sugerez sa studiezi poza in care capul azimutal apare atasat la un trepied foto.
Dupa parerea mea , o asemenea luneta merita o montura ca lumea ,cea din link e ...marunta foarte.
Are dimensiuni de gabarit cat pumnul,deci axele pot sa aiba un diametru in jurul a 20mm.
Nu vreau sa te necajesc ci dimpotriva , montura aia e mini-nano-pico-microscopica.

Mircea

mcuzic2002
12 Aug 2017 18:36


Mă limitează mult faptul că nu am permis și mașină...deci trebuie ca luneta,montura și trepiedul să fie cît mai compacte și ușoare...de asta am ales montura aceea

Mircea Pteancu
12 Aug 2017 19:01


Pune te rog o poza cu trepiedul , poate vine cineva cu o idee de montura  potrivita pentru situatia ta.

Eu cu luneta ''zoth'' de 90x600mm ajung la 150x cu ocularul orto  de 4mm.
Si atunci are nevoie de toata stabilitatea desi axele au o sectiune de sase ori mai mare ca montura discutata (daca intradevar axele acesteia au 20mm diametru ).

Mircea