-----------------------------------
Zaraza
30 Oct 2007 19:53

Holmes
Salut,

Rezultatul a 30" ISO 400, Canon 350D, LU 80/400. In afocal n-am avut timp sa fac nimic, cometa fiind vizibila cam 50 de secunde - nori, umiditate, vant, multa poluare luminoasa.

Am pus Luna pentru comparatie a marimii unghiulare. Din cate am citit aceasta Holmes "explodeaza", se mareste de la o zi la alta. Poza a fost facuta ieri (in 29) - ar fi interesant de comparat daca aveti si voi poze. Am pus varianta 100 %, facuta cu o focala de 5, pe 350D.

Numai bine

HoO_Germany
31 Oct 2007 00:09


Frumoasa poza si idea de comparatie este buna. Si eu am facut azi niste poze, fara guiding, am exponat cu 30 sec. cu un Newton 150/1200 TAL pe montura ecuatoriala MT3S.
Imaginea este neprelucrata, este one shot cu EOS D 350.

Zaraza
05 Noi 2007 18:33


Salut,

Tot Holmes, expunere mai lunga. Pacat ca era innorat aici cand a explodat.

M-am jucat cu diverse filtre in photoshop, unele rezultate sunt arta curata, insa ajuta sa se vada, in mare, structura.

Ultimele poze pe care le-am vazut arata coada in formare, si o aura verzuie in jurul ei (verificat cu un refractor 80mm, oc. plossl 25mm, e slaba, dar se vede).

cer senin

Mitu Catalin
05 Noi 2007 20:26


Interesante efecte. Ma intereseaza mai ales cum ai facut imaginile in culori false (extrema dreapta) .
In privinta comparatiilor , eu am facut pana acum 4 fotografii in zile diferite , am pus ansamblul in topicul de la Observatii. As vrea sa fac un gif animat dar deocamdata :oops:  mi-e lene...

Zaraza
05 Noi 2007 22:48


Salut,

Sincer, nu stiu care optiune din phoroshop da rezultatul respectiv.

Zaraza
07 Noi 2007 10:42


Salut

Continui seria cu cometa Holmes. 

21 x 30" ISO 1600
4 x 30" ISO 400 (m-am incurcat, aveam de gand sa fac invers)
350D EQ 3-2 LU 80/400

Marimea unghiulara a crescut considerabil, vizual apare cam cat jumatate de Luna plina, estimez vreo 0,25°. Nu mai e asa luminoasa, tente verzui in ocularul de 25mm.

Am observat-o la cateva zile dupa ce a explodat, iar apoi cu intermitente in functie de cer. In 4 zile s-a facut MUULT mai mare decat era la inceputul lunii.

Poza initiala si cateva reusuri photoshop/Iris/Dss pentru structura interna.

Numai bine

raduM
07 Noi 2007 15:39


Trebuie să spun că am observat-o și eu, cu Jie-He-ul, ca o mică pată.

Pe fotografiile tale/ pe prelucrări mai ales iese în evidență faptul că, totuși, are o mică coadă.

Frumos!  :D

Zaraza
07 Noi 2007 18:06


Salut,

Ma tem ca ceea ce numesti tu coada e, defapt, parte din structura interna. Expunerea mea e mult prea mica pentru a vedea coada.

E dezordonata cometa asta.

raduM
07 Noi 2007 19:09


http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap071105.html

 Ca să fiu mai precis: :? alungirea nucleului spre stânga sus mi se pare să indice același lucru ca și poza ăstora de la nasa: formarea unei cozi. Aceeași interpretare o dau tipii de la Mont Megantic Observatory in Canada, Quebec și Montreal (cred că acolo a văzut Lucia un Richtney-Cretien  :D ), iată link-ul. 
http://www.space.com/scienceastronomy/071029-comet-holmes-tail.html

Zaraza
08 Noi 2007 00:06


Da, coada e in formare si nucleul se "alungeste".

Ce spuneam eu era ca doamna coada nu se vede la mine, expunerea fiind prea mica.

Am constatat ca astronomia e un sport prin excelenta pentru pensionari bogati si uriciosi (ca ziceai de un telescop R-C): optica scumpa, mecanica de precizie la fel de scumpa, accesorii multe, marunte si scumpe, activitate nocturna si in general singuratica. Astronomicus Pensionaris o sa-mi spun de-acuma.

noroc