-----------------------------------
StarChild
17 Oct 2017 11:54

Dilema: Lacerta Smart 8x34 sau Lacerta Elite 8x42 ?
Lasand la o parte diferenta de pret care e destul de consistenta, care dintre cele 2 variante ar fi mai potrivit ptr astro: [url=http://www.astrovest.ro/site/index.php/lacerta-smart-elite/lacerta-smart-8x34-detail]Lacerta Smart 8x34 sau [url=http://www.astrovest.ro/site/index.php/lacerta-smart-elite/lacerta-elite-8x42-detail]Lacerta Elite 8x42
Ma rog nu va fi folosit doar ptr astro, va fi binoclul de tinut in torpedou in concedii, excursii, de umblat cu el la gant sau in ghizdan cand mergem pe undeva prin natura, si va fi folosit si la privit cerul din cand in cand. Ptr observatii pe timp de zi nu ma astept sa fie diferente notabile, sau?
E important si factorul dimensiune, trebuie sa incapa lejer in torpedou, nici prea greu, nici prea usor, ca sa fie usor/confortabil de tinut in mana (chiar si de un copil).

Nu imi dau seama cat de mult se simte (nu teoretic, ci practic) acel 42mm in loc de 32mm la obiective?

Herr_Alien
17 Oct 2017 12:13


Presupunand ca ambele binocluri sunt executate la fel de bine, poti sa te gandesti ce cumperi in functie de ce anume are prioritate. 

Daca e astronomia, atunci 8x42-ul o sa iti aduca un plus de magnitudine limita de 0.23 magnitudini. Castigul asta suplimentar de lumina o sa il simti numai noaptea insa, cand pupila ochiului se dilata pana la 5mm sau mai mult. 

In timpul zilei insa, cand pupila ochiului sta pe la 2 mm, si 8x34 o sa iti dea o imagine la fel de luminoasa, si e mai usor cu vre-o 230 de grame. Daca ai mai mult de mers pe jos, si gramele alea se simt.

Fa o lista cu prioritati, si alege. Apoi, pana sa dai banii, vezi daca nu cumva poti totusi sa faci o proba ...

tudor
17 Oct 2017 13:16


http://www.bestbinocularsreviews.com/configurations.php
Aici ai un tabel orientativ cu diferentele dintre diferite tipuri de binocluri. Bineinteles ca se specifica ca nu este luata in calcul  diferenta calitatii optice, ci numai caracteristicile numerice brute. Dar avand in vedere ca in discutie sunt doua binocluri cu sticla asemanatoare si fiind aceasi marca, diferenta majora e data de caracteristicile numerice.
Nu vreau sa-ti complic alegerea si mai mult, dar ca o parere personala, cred ca pt astro ar fi mai versatil un 10x  (care deja il ai :wink:  ) in loc de 8x. Dar daca nu te descurci din mana cu 10x intradevar 8x are mai multa stabilitate si un confort vizual mai bun
Iar referitor la pretul Lacerta 8x42, cu foarte putin in plus (999 ron) iti poti lua mai bine un Nikon prostaf 5 8x42 care este net superior

tavi 84
17 Oct 2017 17:17


In ce priveste tinutul in mana,daca v-a nemultumit tremuratul imaginii la 10X,s-ar putea ca nici la 8X situatia sa nu fie satisfacatoare.Personal nu am sesizat o diferenta semnificativa intre un binoclu 8X si unul 10X,adica ceva mai mult de cei 20% cat e diferenta de marire.Poate un binoclu 6X sau 7X de calitate superioara,sau unul cu stabilizare sa fie o solutie mai buna.

Dbird
17 Oct 2017 23:19


Consider ca 8x42 este cel mai bun dintre cele propuse, deoarece: 
Are greutatea optimă antitremur.. 
Are lumina foarte mare pe astro &#537;i bineîn&#539;eles &#537;i pe terestru. 
Are definitia mai buna decât 8x34.
Are câmp mai mare.
Are reglaj mai precis pe dioptrii decât 8x34
Este mai "cool",  eventual a se citi mai modern sau mai drăgu&#539; . :D 

Obs:toate observa&#539;iile de mai sus,  trebuie însă văzute &#537;i prin prisma disponibilitatii tale financiare.

StarChild
23 Oct 2017 16:08


Stie cineva ceva despre Meade Wilderness 8x42  ? 
Am gasit unul SH, dar nu prea gasesc review-uri pe net despre el.
De nou am vazut ca se vinde in State cam cu 100$ ... mi se pare dubios de ieftin, si vad ca are camp 98m la 1000m distanta. Asta comparand cu Lacerta Elite 8x42 care arata aproape identic, are camp 129/1000 si costa dublu ....

Herr_Alien
23 Oct 2017 16:24


https://www.amazon.com/Meade-Instruments-125024-Wilderness-Binoculars/dp/B00LU0HV4M

Pai ocularul pare a fi eternul Kellner de 10mm - d-aia campul mai mic. Si adaug eu, si eye relief-ul mai mic. De nou pare sa fie sub 70 USD in US; dupa ce i-am dat add to cart, mie mi-a spus ca am de plata 49.99 USD. Clar nu as da 100 USD pe el :).

--- edited ---

Se poate vedea din poze, Meade-ul are o lentila de ochi a ocularului mica, in timp ce Elite-ul are ditai sticla la iesirea din ocular.

Dbird
24 Oct 2017 08:36


Meade are emisii masive cu roof BK7 in ultimul timp. Deci de aici apare si acest pret mic. In general daca nu este specificat BaK4 , 99,(9)% sunt BK7.