-----------------------------------
Vasile Sin
22 Noi 2017 22:32

Dispozitiv tip L pentru binoclu
Un dispozitiv din metal tip L, un surub cu piulita fluture (care l-a inlocuit pe cel al trepiedului) iar surubul de la capul trepiedului s-a potrivit perfect la binoclu. Binoclul sta sprijinit pe capul trepiedului asa ca surubul de prindere nu este suprasolicitat.

Mai trebuie rotunjite colturile.

Mircea Pteancu
23 Noi 2017 23:59


O idee ingenioasa si foarte utila , felicitari !
Un binoclu asezat pe o montura stabila  da rezultate mult mai bune ca unul tinut in mana.
De asemenea se pot lua notite , consulta harti sau se poate desena mai usor.

Avem topic dedicat observatiilor cu binoclul ,te invit sa postezi acolo observatiile tale  :

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=9527&start=0

Sau in topicul ''Ce am vazut aseara'' :

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=8147&start=885

Sau poti sa initiezi un topic propriu.

Cer senin , Mircea

Dbird
29 Noi 2017 14:07


Chiar foarte frumos. Felicitari! 
Interesant ar fi fost (in cazul in care piesele sunt cumparate si nu fabricate unicat) sa ne spui si de unde ai procurat reperele , caci tare arata frumos.

Vasile Sin
29 Noi 2017 17:25


Pot fi cumparate aproape de la toate magazinele mari care comercializeaza materiale de constructii. Elementele tip L se folosesc pentru prinderea/îmbinarea grinzilor din lemn. &#536;urubul cu piulita fluture la raionul special destinat vanzarii acestora. Pentru prinderea la binoclu eu am folosit &#537;urubul de la capul trepiedului (pasul filetului este mai mare &#537;i se găsesc foarte greu).

Dbird
29 Noi 2017 19:40


Multumim, acum aceasta prindere o putem face si noi  :) . 
Este simplu zici tu , dar cui ii dadea prin cap ca poate folosi "Elementele tip L .... pentru prinderea/îmbinarea grinzilor din lemn"  :)  in acest scop ?   :lol: 
O idee de nota zece!