-----------------------------------
sternchen
23 Ian 2018 07:17

Luna Rosie
Pe 31 apare luna sangerie vizibila din america. Poate fi explicat fenomenul de ce asa des in ultimii ani, o fi coincidenta sau un banal fenomen premergator?..
Cand am vazut-o prima data acum cativa ani m-am speriat. 
Cititi va rog Apoc. lui Ion sau alte materiale tangentiale eventual intrebarea cum de stiau oamenii astia ce va fi acum, sau erau Zei?

Herr_Alien
23 Ian 2018 10:15


... e eclipsa de luna:

http://eclipsewise.com/lunar/LEprime/2001-2100/LE2018Jan31Tprime.html

In timpul eclipselor de luna, discul lunar nu dispare in totalitate. Coloratura lui e destul de strans corelata cu activitatea solara, si in cazul maximelor culoarea e roscata.

https://spaceplace.nasa.gov/eclipses/en/

(scroll mai jos pana la Lunar eclipses)

tudor
23 Ian 2018 10:30


Pai pe 31 ianuarie 2018 este eclipsa totala de Luna; Deci Luna se va afla in umbra Pamantului iar razele Soarelui vor fi filtrate de atmosfera Pamantului, astfel Luna capatand nuante rosiatice. Se intampla exact ca la un apus sau rasarit de Soare cand norii sunt rosiatici pentru ca lumina filtrata de atmosfera terestra devine calda. Astfel atmosfera se comporta ca un filtru mai dens, razele strapung mai tangential atmosfera pamantului si nu mai perpendicular cum se intampla in miezul zilei.

Herr_Alien
23 Ian 2018 11:09


Corect, uite, m-ai pus sa caut materiale mai noi legate de coloratura lunii in timpul eclipselor:

http://sidc.be/news/250/welcome.html

Se pare ca exista o corelare mult mai stransa intre starea atmosferei terestre si culoarea lunii, si activitatea solara ar avea o influenta minora.

Andi
23 Ian 2018 21:08


A&#537;a este, Meeus J. a pus în discu&#539;ie influen&#539;a prin 1977 &#537;i a dovedit cu date că Danjon a exagerat un pic.
În re&#539;ea am găsit tot felul de scale Danjon.
Cea ata&#537;ată mi se pare mai aproape de realitate.

2SKY
23 Ian 2018 21:20


Interesant dar daca era in chineza era tot aia . De unde stim ca la pct 0-4 nu ne injura  :)

Andi
23 Ian 2018 21:42


Chinezii ce părere au?  ;)

2SKY
23 Ian 2018 21:54


Ma multumesc sa deduc cam ce scrie acolo si asta de la atitea eclipse vazute . Oricum era interesant .

Andi
23 Ian 2018 21:57


Goagălul nu mai traduce?    :roll:

2SKY
23 Ian 2018 22:10


Mersi mult , l-am salvat . 0 si 1 nu am avut inca sansa sa vad , dar restul da . Trebuia sa caut si de multe ori nu traduce mai ales pe imagini  jpg ....