-----------------------------------
alfa015
04 Mar 2018 23:07

What do you think about the super flare of Proxima Centauri?
Bună ziua, sper că te descurci bine

A&#537;a că .. a doua zi am citit că Proxima Centauri a lansat un episod uria&#537; anul trecut, diminuând &#537;ansele vie&#539;ii existente în Proxima b

Ce crezi despre asta? Am citit, de asemenea, că flare-ul a durat 2 minute .. ce se întâmplă dacă ar fi fost aprins în partea din stea care nu se confrunta cu Proxima b? Proxima Centauri se rote&#537;te la fiecare 82 de zile .. Cred că poate că flare ar fi fost eliberat pe partea opusă spre spa&#539;iul gol (sau alte exoplanetă)

Recent am facut un nou videoclip despre primele 5 potentiale exoplaneturi locuibile, apropiate de Pamant in 2018 (aici este: https://www.youtube.com/watch?v=Pd6smyz2tUk&list=PL3RiFKfZj3pv1ZqpFxuZinoGtUGEOankw&index=1 ) in care am inclus Proxima b pentru ca este inca considerata una cu cel mai mare indice de similaritate a pământului. Crede&#539;i că Proxima b nu ar trebui să fie considerată o poten&#539;ială exoplanetă locuibilă? Ar trebui schimbat obiectivul proiectului Starshot?

alfa015
09 Mar 2018 23:53


cineva?

Milan Cristian
20 Oct 2018 23:39


Sistemul Alfa Centauri era oricum tinta proiectului Starshot dinainte sa se descopere Proxima b, si nu cred ca ar trebui oricum schimbat obiectivul pentru ca aparent o misiune spatiala e singura metoda de a afla adevarul despre planeta, iar urmatoarea exoplaneta potential locuibila e Ross 128 la 11 ani lumina de noi, ceea ce e aproape triplul distantei pana la Proxima

2SKY
21 Oct 2018 01:19


Potential locuibila de cine ? Ca nu o fi aparut conditiile aer/apa de ieri , alaltaieri si NASA , SETI asculta semnale care ar fi putut proveni de pe o raza de 50 yl . Adica un diametru in spatiu de 100ani lumina si nimic . Una e planeta , alta spatiu propice fata de stea , marimea acesteia , apa trebuie adusa , bombardamentul spatial in cazul unei planete mari cu cimp magnetic , si aproape de stea , ar fi mare si tsunami de kilometri inaltime , deformari /cutremure ale scoartei zilnic , ....etc . Deocamdata sint speculatii pentru a convinge "investitorul" ca totul are rost .