-----------------------------------
StarChild
29 Mar 2018 15:33

[Scoala altfel]-vizita la Observatorul Astronomic Timisoara
Saptamana asta, piticii de scoala primara au "scoala altfel", in cadrul careia pot face diverse excursii si vizite, activitati, diferite de rutina zilnica.

Prin amabilitatea D-lui Remus Boata de la Observatorul Astronomic Timisoara, am putut planifica ptr astazi o vizita la observator cu clasa I.
Din pacate nu am putut programa si prognoza meteo, astfel ca nu au fost conditii favorabile ptr a vedea ceva efectiv prin instrumente, vizita s-a rezumat la putina istorie, prezentarea cupolei, a instrumentelor (2 reflectoare si un refractor), si privit putin binoclu dupa pasari, caini, cuiburi de ciori si alte "atractii" din curtea observatorului, pe cer fiind un strat consistent de nori  :? 
Bineinteles, nu au lipsit intrebarile daca cu telescoapele astea se pot vedea extraterestii, unii piticoti au fost mai specifici, intreband daca pot vedea martienii....

Erwin
29 Mar 2018 19:46


Am avut și noi aici la București copii la IAAR. 

Foarte neastâmpărați și deloc atenți la ce li se spunea, spre deosebire de grupele care au fost anul trecut. Probabil din cauza vremii, au început să zburde ca ieduții primăvara. :D

sang
29 Mar 2018 20:17


Aveti tot respectul meu pentru initiativa.