-----------------------------------
bogdanscordaliu
04 Apr 2018 12:31

Membru nou
Salut, 

Ma numesc Bogdan Scordaliu sunt pasionat de astronomie la un nivel de amator si interesat de domeniu. Din acest motiv vreau sa imi vand un telescop destul de avansat pe care l-am primit cadou si cu care momentan nu ma pot descurca. 

Daca este cineva interesat de un Skywatcher 200 cu montura EQ-5 verificati zona de bazar mai tarziu.

Va urez cer senin si numai bine,

Bogdan

Herr_Alien
04 Apr 2018 13:46


Salut,

Bine ai venit. Tine telescopul. Peste cativa ani o sa il vrei inapoi.

Dar da, gandeste-te si la ceva mai simplu pentru inceput - un binoclu 7x50 sau 10x50? Se pot vedea/observa destule lucrusoare si cu un binoclu.

Erwin
04 Apr 2018 21:09


Bine ai venit!

Un newtonian de 200mm nu e de dat ci de ținut! Dar ca începător poți să îi faci (cu ajutorul unui tâmplar dacă nu ești îndemânatic) o montură Dobson. Este intuitivă, accesibilă, stabilă.

Dacă nu ai de gând să faci astrofoto montura ecuatorială o poți vinde (oricum e prea mică pentru așa un tub și tot echipamentul necesar pentru astrofoto) și pe banii primiți poți să-ți iei un set de oculare foarte bune cu ajutorul cărora te vei putea bucura de cadou cu prisosință. 

Pe forum vei putea găsi multe informații utile începătorului.

Succes și cer senin!

Matrixul
04 Apr 2018 23:52


Bine ai venit !

Asculta sfaturile "batranilor", ei stiu ce spun.
Tu insa vei decide, la urma urmei.

Starchaser
05 Apr 2018 11:06


Sal'tare &#537;i bine ai venit!

SW 200 primit cadou &#537;i dore&#537;ti să-l vinzi?  :roll: 
Faza 1: Depozitează-l &#537;i cumpără-&#539;i un binoclu 10x50 de calitate &#537;i apucă-te de &#8221;benoclat&#8221; pe cer. 
Faza 2: Documentează-te. Vorba unui astrozaur de pe forum (Scuze! Nu mai &#537;tiu care.) Citi&#539;i! Citi&#539;i! Citi&#539;i!
Faza 3: Dacă-&#539;i place ce vezi, atunci treci la &#8221;programat&#8221; serile de observa&#539;ii (hăr&#539;i/atlas + ales &#8221;&#539;inte&#8221; + căutat + &#8221;benoclat&#8221; &#537;i terminat cu întocmitul raportului). Po&#539;i încerca &#537;i ceva &#8221;desene la ocular&#8221;
Faza 4: Te duci cu SW 200 la star party-uri. Te înva&#539;ă &#8221;bătrânii&#8221; ce &#537;i cum.
Faza finală: Folose&#537;ti SW 200 &#537;i te bucuri de &#8221;giuvaerele lui Dumnezeu&#8221; împră&#537;tiate pe cer sau..... te cer&#539;i cu norii precum domnul Mircea.   :lol: 

Cer senin &#537;i oculare neaburite! 

P.S: Nu uita să iei &#539;uica cu tine.

Armand Popa
05 Apr 2018 11:56


Salut

asculta ce iti zic colegii!!! Telescopul tau skywatcher e foarte bun, si dupa ce capeti experienta il vei putea aprecia si il vei folosi !!! 
Experienta o castigi folosind un binoclu 7x sau 10x50
O sa vezi ca dupa jumatate de an deja o sa cauti un telescop exact de care ai acuma!
Succes!!

ps. Sfatul cu tuica e geniala!!!!!!

Mircea Pteancu
05 Apr 2018 23:09


Bogdan

Bine ai venit pe forum , sper sa gasesti indrumarea de care ai nevoie.

Starchaser

Felicitari!
Ai creat  termenul de ''astrozaur''  care-mi place foarte tare , daca nu pui patent pe el , am sa-l folosesc cu voia ta.
Eu stiu cine-i ''astrozaurul'' acela... da' nu te spun ( nu-i de mirare ca mi-e prieten ,nu-i asa ) !? :P 

Toate cele bune ,Mircea

2SKY
06 Apr 2018 03:17


bogdanscordaliu , salut . Trebuie inteles altfel omul , care e corect , pret bun , dar ne spune ca are ceva anii telescopul ,  dar a fost folosit de maxim 3 ori . De obicei guma de pe reglajul de focalizare nu cade singura ,  numa daca ai ceva rozatoare prin casa . Deci omul a focalizat "bine" cam tot si astfel devine doar amator de astronomie si nu  ASTRONOM AMATOR care e total altceva . Daca vrei sa vinzi pui 2-3 imagini cu oglinziile si asigurari ca sint OK si astfel scurtezi drumul pina scapi de "instrument /astronomie" si ramii doar amator  :!:  . Ce ai inca este optim pret/calitate , greutate, luminozitate . Nu am inteles in ce sens este mult prea avansat pentru un amator si e depasit sau nu se poate descurca ?