-----------------------------------
Adrian09
08 Iun 2018 17:35

&quot;push to&quot; sistem cu telefonul diy
Salutare , 

  O incercare de a vedea daca functioneaza ca si "cautator" ,"push to" "piggyback" sistem cu aplicatii astro, astept sa vina noaptea sa vad daca ma ajuta in vre-un fel :).

  Am folosit adaptorul de la un selfie stick ,am avut prin trusa o bucatica de plexiglas si o alta bucata dintr-un material mai moale ,nu stiu ce este ,dar e ok pentru test, l-am prins cu fasete , ma voi chinui sa il aliniez,  e adevarat dar incercarea moarte `nare.

dragos.n
09 Iun 2018 09:28


Din experienta mea, sistemul functioneaza ca orientare in general, fara insa a avea mare precizie. Poti obtine informatii, poti face comparatii intre ce vezi cu ochiul liber si ce e pe display. Dar daca vrei sa mergi la o scara care sa-ti dea o precizie mai mare, v-a trebui sa faci un sistem de prindere din materiale nemetalice, cu suruburi pentru reglaj din plastic, cu rozete, sa le poti misca cu mana. Asta deoarece precizia senzorilor de pe un smartphone sau tableta nu e foarte mare, si sunt sensibile la apropierea de obiecte din fier, si probabil chiar si din aluminiu sau cupru, deoarece acestea din urma sunt dielectrice, si pot afecta si ele busola.


Edit. Este vorba de materiale diamagnetice, nu dieletrice.

Herr_Alien
09 Iun 2018 09:36


Materialele diamagnetice nu influenteaza functionarea unei busole, fie ea si de pe un smartphone: vezi aliajul din care e construita carcasa iPhone-urilor sau aliajul din care e facuta carcasa busolelor metalice, militare.

Mircea Pteancu
09 Iun 2018 14:18


Adrian

Am vazut pe net un asemenea sistem ,cred ca pe ''Instructables''. 
Ceea ce imi amintesc cu certitudine este ca telefonul era montat la distanta de tub - vreo 40 cm - pe un brat de lemn din cauza tubului din tabla de otel.
Deci aspectul asupra caruia atrage atentia Dragos.

Succes , Mircea

Adrian09
09 Iun 2018 15:02


Da , imi da erori cand ma apropii de tubul metalic , la aplicatia SkEye am si "Warning : Strange magnetic Fields! ", daca mai scria si "To infinity and beyond" atunci foloseam comanda vocala "Beam me up scotty" sau "Engage" :) sa mai destindem atmosfera ca tot ploua afara.

    pe de alta parte ,daca imi iese pasenta si fac rost de doua encodere atunci vom avea un push to adevarat.

modele diferite gasite pe net:

online circle diameter settings

 model  push to 1
model  push to 2
model push to  3
model push to 4
model push to 5