-----------------------------------
AlinGeorge
29 Noi 2007 12:07

Multumiri
Multumesc mult k m-ati ajutat si m-ati sfatuit.Pana la urma mi-am cumparat un dobson 200/1200.SUUUUUPER.luni am reusit sa-l montez,relativ repede si seara am asteptat k un nebun o noapte intreaga sa prind putin luna(au fost niste nori teribili),dar spre bucuria mea am prins-o pret d kteva zeci de secunde.Nu credeam ca poate fi asa frumoasa si k se vad atat de bine craterele,sunt fascinat.a fost chiar un peisaj pe care nu ma asteptam s-l vad.Abia astept s descopar si mai mult.vineri o sa am iar ceva timp s m rasfat.sper sa fie senin.stiu k o s fiu toata noaptea afara.
De unde as putea s fac si eu rost de niste harti,ceva?
Multumesc mult.

Ovidiu M. 
29 Noi 2007 17:43


Felicitari Alin :wink: . In primavara cand o da putin caldura o sa-mi iau si eu acelasi model. 
 Vezi ca sunt unele soft-uri care permit printarea de harti. Incearca si tu tot ce se gaseste sa vezi care-ti place mai mult: stellarium, starry night; cauta pe net harti cu obiectele messier...
 
 Ceruri senine si observatii imbelsugate... :wink: 

 P.S - Nu ai avut probleme cu condensul pe oglinda si ocular?
         Este 200/1200 sau 200/1000? Te intreb asta deoarece pe site la skywatcher se spune ca 1200 nu e inca pe stoc...

Mitu Catalin
01 Dec 2007 14:40


Ai ales bine si eu ma bucur de acest model de fiecare data cand ies la observatii . Ai grija la oculare , daca esti la inceput investeste intr-un 32mm cu camp larg (Plossl sau mai bine) - nu o sa-ti para rau decat daca te lasi de "sport" si va trebui sa le vinzi .