-----------------------------------
Daniel Simion
28 Iun 2018 22:26

Recomandare binoclu natura
Buna seara!

As avea nevoie de un binoclu micut, strict pentru natura si excursii (pentru astro am) si nu stiu ce sa aleg.
M-ar interesat ceva cu o putere de 8-10 sau chiar si mai mult, dar sa aiba o calitate decenta.
Am cumparat in trecut si inca am acasa un Bresser 10x32 dar este imposibil de utilizat, este extrem de intunecat, fara contrast, imaginea este gri, este fabricat din plastic, practic eu il pot utiliza la nimic.

Daca aveti ceva sfaturi, v-as fi recunoscator.
Multumesc!

Dbird
29 Iun 2018 10:19


Desi stiu ca esti extrem de pretentios, totusi iti recomand:

Lacerta smart 10x34 - 450 lei (sau UBPF 300 lei)

sau mai performant 

Binoclu Delta Forest II 10x42 - 534 lei

sau si mai performant

Binoclu Chase 10x42 ED - 1172 lei (sau UBPF - 600 lei)

Daniel Simion
29 Iun 2018 12:39


Multumesc pentru recomandari. Este foarte tentanta varianta UBPF Chase ED 10x42. Trebuie sa ma gandesc  :D .

tudor
29 Iun 2018 14:31


Eu daca as vrea sa achizitionez un binoclu mult mai mic si mult mai compact decat orice 42mm, dar care sa fie performant, as cumpara un Nikon Prostaff 7s 10x30. Practic incape intr-un buzunar. E foarte mic si compact. Are contrast bun, culori naturale si are un eye relief confortabil. Dar toate avantajele astea din pacate te vor costa 920RON
Dar daca marimea nu conteaza si banii sunt o problema, varianta Delta Chase 10x42 este foarte buna.
 Pe cat posibil priveste inainte de cumparare prin ele! Cantareste indelung si apoi achizitioneaza o singura data :)

zoth
29 Iun 2018 20:20


Nu vreau sa stric ploile pe aici, doar zic ca mai e o oferta buna in bazar:

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=178499#178499

Daniel Simion
30 Iun 2018 10:39


Da, este foarte bun binoclul Monarch, dar imi depaseste bugetul. Eu caut ceva mai ieftin.

zoth
30 Iun 2018 20:18


Eu caut ceva mai ieftin.

Tu stii mai bine. Banii vin si se duc. Important e daca ramanem multumiti sau nu, in urma trecerii lor ...

Daniel Simion
30 Iun 2018 22:49


Da, aveti dreptate.

Erwin
02 Iul 2018 00:23


Pentru natură nu recomand ceva cu magnificație mai mare de 7-8x dacă apertura e sub 45mm. Tehnic nu cred că poți obține o imagine destul de luminoasă deși odată am avut ocazia sa mă uit printr-un 8x40 Pentax care era absolut uimitor pe timp de zi dar nu am avut bani să-l iau. Am reușit în schimb să iau unul Swarovski 7x42 la o fracțiune din prețul real, chestie de noroc.