-----------------------------------
janos
10 Aug 2018 14:37

Bine v-am gasit...
... de aproape unde se aga&#539;ă harta în cui (Baia Mare).

Am avut câteva tangen&#539;e cu astronomia, de la căr&#539;i în copilărie, materia din clasa a XII-a din care am ales-o să dau &#537;i una din examenele de bacalaureat &#537;i apoi episoade de fascina&#539;ie citind pe WikiPedia în miez de noapte despre planete, luni, galaxii &#537;i vastul univers. Până recent când a început &#537;i nevastă-mea să se uite &#537;i să fie curioasă de Lună moment în care iar am căzut într-un episod care a culminat cu achizi&#539;ia unui telescop Celestron 150/750 pe montură polară.

Imediat în prima seara a urmat o dezămăgire teribilă. :) Luna nu a răsărit a&#537;a că m-am uitat la ce am avut disponibil pe cer, respectiv Marte, care nu s-a mai văzut ca un punct ca &#537;i cu ochiul liber ci ca &#537;i cel mai mic cerc definit pe care l-am văzut vreodată. Asta fiindcă vânzătorul de la care am luat telescopul mai avea de vănzare separat Barlow 2x &#537;i eyepiece de 4mm dar eu le-am evitat crezând că-mi va fi de ajuns eyepiece-ul 8 - 24mm. Ei bine, pentru planete, nu e. M-am mai uitat la Vega &#537;i la alte stele aleatoare dar grădina fiind în mijlocul ora&#537;ului la deep sky nu prea am avuzt ocazia.

&#536;i aici sunt, a doua zi ca posesor de telescop. În rest, în via&#539;a de zi cu zi lucrător pe planta&#539;ia digitală. :)

Din nou, bine v-am găsit!

janos
10 Aug 2018 15:02


Nu &#537;tiu de ce dar s-a &#537;ters titlul topicului. Era: "Bine v-am găsit..." :)

MariusP
10 Aug 2018 15:06


Bine ai venit!

In campul pentru "Subiect" si la completarea altor campuri din Profil nu trebuie folosite diacriticele. Deocamdata e singura rezolvare a problemei, care a fost semnalata mai demult...  :geek: