-----------------------------------
BarDItZa
10 Dec 2007 21:02

Sfat achizitie binoclu
http://www.skywatcher.ro/BinoCel/skymaster.htm (Binoclu SkyMaster 20X80)

http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=BP20x80E
sau
Celestron SkyMaster 15X70..

Care din cele 3 mi`l recomandati?? 'Sau daca stiti alta firma cu aceleasi puteri.. mai bune calitativ? ..(normal ca il pun pe trepied...) Multumesc anticipat...

Ovidiu M. 
10 Dec 2007 21:17


Barditza in zona de pret Celestron se scalda cam toate chinezariile provenite din aceleasii surse; diferente mari de calitate nefiind intre ele.
 Diferente de calitate notabile poti gasi eventual la marci precum Fujinon, Myauki, Nikon... insa si preturile sunt pe masura , adica de vreo 5-6 ori mai mari daca nu mai bine...
 Mergi pe skymaster daca-ti doresti cu adevarat un binoclu montat pe trepied.
 Insa, eu pot sa-ti spun din experienta mea ca este extrem de neplacut de observat cu binclul de pe un trepied cu montura alt-az din doua mari motive:
 1) Daca locuiesti in oras poti observa relativ confortabil stand pe un scaun pana la un 50-60 de grade altitudine; la zenit nici sa nu te gandesti... Iar in conditiile astea tinaind cont de skyglowul care urca pana la 45 de grade....imagineaza-ti ca multe nu o sa vezi
 2) stresul asupra gatului este teribil, efectiv rapindu-ti placerea de a observa;

 Sfatul meu este acum urmatorul:
 - Mergi pe modelul 20x80 daca tot vrei sa-l si montezi si incearca sa-ti confectionezi tu un trepied cu montura tip paralelogram cu care deficientele observatiei la cealalta montura dispar. Este relativ simplu si poti gasi pe net multe solutii.
 Si-ti trebuie si un sez long pt paralelogram bineinteles 8) 
 Clear Skies! :wink:

BarDItZa
10 Dec 2007 21:36


Merci mult de sfat Ovidiu.. dar merita Binoclu SkyMaster 20X80 940 lei.. e diferenta de la 535 lei un AlcoR tot 20 x 80 calitate pret.. reala? Adica merita banii?... Vreau ceva bun .. de calitate.. sa nu`mi para rau dupa achizitie ca nu am dat un ban in plus.. dar un produs de calitate buna. Daca acest SkyMaster merita banii... il cumpar.. dar nu ma pricep la diferente intre firme. Multumesc

Ovidiu M. 
10 Dec 2007 22:20


Din specificatiile publicate pe site pare superior cel de pe alcor. Insa foarte important este ce serviciu de control al calitatii asigura aceste firme care le vand. Sa ceri un raspuns foarte exact din partea firmei de la care vrei sa cumperi ce se intampla daca perechea pe care o primesti este decolimata... Sa-i intrebi de asemenea daca ei verifica in prealabil colimarea si starea functionala a binoclului.
 Daca cei de la alcor te asigura de aceste grade de control a calitatii si de faptul ca sunt dispusi sa-ti inlocuiasca un binoclu pe care-l primste delcolimat( asta se poate intampla si-n timpul transportului), atunci mergi cu incredere pe cel de 535 de lei. 
 Dar daca ai pana la 1000 de lei disponibili mergi pe un Dob de 8" de aici.... 
 http://www.astroshop.ro/produse_detalii.php?cPath=23_37_53&products_id=133&category_name=Dobson&product_name=8%22%20Skywatcher%20Dobson%20%22retro%20Classic%22

BarDItZa
11 Dec 2007 17:29


Ultimul sfat va rog, sa aleg din aceastea 3:

Binoclu SkyMaster 20X80  ... 940 RON

AlcoR 20X80 FMC              ... 535,50 RON

AlcoR 20X80 FMC TRIPLET ... 699,99 RON  

Si poate sa`mi spuna cineva ce inseamna FMC?.. si care este diferenta dintre dublet si triplet? Va multumesc mult...

Valentin
11 Dec 2007 18:08


fmc inseamna fully multi-coated

BarDItZa
11 Dec 2007 18:12


Multumesc Valentin... dar intre cele 3 binocluri?.. si intre triplet si dublet?

Ovidiu M. 
11 Dec 2007 18:42


Barditza la triplet este mai bine corectata aberatia cromatica. Cu cat mai bine? Nu pot sa spun. 
 Votul meu. Mergi pe alcor dublet.

dan.smarandoi
11 Dec 2007 19:15

Uitate si aici
http://www.astroshop.ro/produse_detalii.php?cPath=29&products_id=203&product_name=Binoclu%2020x60%20HoO&category_name=Binocluri

sau

http://www.astroshop.ro/produse_detalii.php?cPath=29&products_id=204&product_name=Binoclu%2026x70%20HoO&category_name=Binocluri

Sunt rusesti si sunt cele mai bune,unele date sunt gresite pe paginile respective,insa binoclurile sunt cele mai bune

Valentin
11 Dec 2007 19:32

Re: Uitate si aici
http://www.astroshop.ro/produse_detalii.php?cPath=29&products_id=203&product_name=Binoclu%2020x60%20HoO&category_name=Binocluri

sau

http://www.astroshop.ro/produse_detalii.php?cPath=29&products_id=204&product_name=Binoclu%2026x70%20HoO&category_name=Binocluri

Sunt rusesti si sunt cele mai bune,unele date sunt gresite pe paginile respective,insa binoclurile sunt cele mai bune
Nu au exit pupil prea mic pentru astro ?

Forever_Man
11 Dec 2007 20:31


Pentru ce vrei binoclu ?

dan.smarandoi
11 Dec 2007 20:36


Traim sub acelasi cer dar nu avem aceleasi orizonturi
Baiatul ca oricare dintre noi,vrea un binoclu bun, iar eu asta i-am recomandat,poate difera si culoarea fata de alte binocluri,eu nu am verificat,las pe altii s-o faca.

raduM
11 Dec 2007 20:57


Uite o chestie care pe mine m-ar tenta. :D 

http://www.opticsplanet.net/ci-skymaster-25x100-gab.html

BarDItZa
11 Dec 2007 21:26


raduM... e apetisant :D dar sare de 1000 lei.. si ma rezum la AlcoR 20X80 FMC TRIPLET  ..   700 lei.. Adica ma duc in 1000 lei cu tot cu trepied... Acum nu stiu ce fel de trepied imi trebuie..acest binclu cantarind 2.4 kg... niste sfaturi? sau sa mi`l construiesc singur? exista vreo sansa?

Ovidiu M. 
11 Dec 2007 21:47


Pai barditza trepied in 300 de lei care sa-ti tina decent tripletul de 2.5 kg , zic eu, ca mai greu gasesti.....
 Gandeste-te bine ce faci ca sa nu arunci banii degeaba.
 Eventual asa ceva, insa intreaba ca sa stii sigur daca tine sau nu. Poza sugereaza ca ar tione lejer un triplet 20x80 dar nu se stie niciodata.
 Si decat 20x80 triplet daca vrei sa dai 7-8 mmilioane mai bine ia-ti binoclul rusesc 26x70 recomandat de dan smarandoi de la astroshop. Am inteles ca este peste chinezarii.

http://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=ALTAZ

raduM
11 Dec 2007 21:49


sa mi`l construiesc singur? exista vreo sansa? 

De ce nu?
Cred că sfatul dat de Ovidiu7 e ok, mai ales că montura în paralelogram e ușor de construit și, cum spunea și el, comodă pentru unghiuri mari. Iata un link
http://www.backyardvoyager.com/par-binomount.html

BarDItZa
11 Dec 2007 21:56


Te referi la Binoclu 26x70 HoO 239 EUR ?  Dar nu vad acel chenar de metal... cu care se prinde trepiedul..... ce vroiam eu e 20 x 80..  Acesta are zoomu de 26.. deci mai puternic.. dar lentila de 70..mai mica.. nu se reduce campul vizual?..  Sa raman pe 26x70 din motivul calitatii? si e cu 150 lei mai mult... plus 50 lei transportul din Germania,dar are un avantaj la greutate de minus 700g.. care il poate face destul de stabil de tinut in maini...

dan.smarandoi
11 Dec 2007 23:16


Eu imi doresc mult unul din cele 2 modele rusesti,sunt binocluri adevarate,mai bun n-ai ce gasi,doar poate celestronu 25x100 dar la 13,5 milioane cit cer astia la noi te cam lasi pagubas,la urma urmei tot din china provine.Trepied sau nu asta e un binoclu bun,si aici s-a cam saltat pretul da asta e.

Ovidiu M. 
12 Dec 2007 10:14


Ca sa subsumez ultimele doua posturi. 
 @BArditza - binoacele astea rusesti au alt sistem de prindere, pe care l cumperi separat, un fel de cleste, dar este ieftin, vreo 20 de euro pare-mi -se. 
 Campul vizual se reduce putin datorita magnificatiei. Si exit pupilul este ceva mai mic. Dar din ce spune un user ce a testat acest bino, se pare ca este de calitate foarte ridicata.
 un 25x100 poate avea lejer probleme de colimare si -ti trebuie de asemenea si un trepied cu montura foarte solida. Deja nu prea se maii incadreaza la grab and go.
 Eu din motive de grab and go chiar e posibil sa renunt la ideea dobului si sa merg pe un binoclu precum cel rusesc 26x70.
 Clear skies,
 Ovidiu

HoO_Germany
12 Dec 2007 11:24


La Modelul HoO 26x70 este adaptrorul pentru treipied in pret. La Modelul 20x60 trebue sa ma informez, dar eu cred ca si acolo este acest adaptor pentru a prinde pe treipied in pret.
La calitatea binoclului pot sa zic ca este foarte buna si instrumentele rusesti sant adevarat bune.
Eu as mai putea ofera un binoclu triplet 20x80 la un pret de 200 Euro plus transport pentru 15 Euro.
Pun o poza in atasament despre acest binoclu.
Aici este avantajul ca a treia lentila este ca un field-flattner, unde din cauza ei, imaginea arata stele punctuale pana la margine.

zoth
12 Dec 2007 11:28


... Binoclu 26x70 ... are un avantaj la greutate de minus 700g.. care il poate face destul de stabil de tinut in maini...

in nici un caz!
greutatea unui binoclu este un factor secundar in ce priveste stabilitatea imaginii in modul free hand.
primul si cel mai important factor care afecteaza stabilitatea imaginii unui binoclu tinut in mana este magnificatia lui, iar la 26x nici sa nu te gandesti ca ai putea sa vezi ceva cu el fara trepied.

daca vrei calitate poti sa tragi o privire si aici ...daca ai buzunarele mai largi...   :lol: 
http://www.vixen-europe.com/htm/fernglaeser/grossfernglaeser.htm

...iar pentru cea mai comoda si originala montura, o privire aici...
http://www.cloudynights.com/item.php?item_id=857

alexconu
12 Dec 2007 16:32


Acesta are zoomu de 26.. deci mai puternic.. 
Sa nu facem confuzie de termeni. 26x e putere de marire. Zoom implica putere de marire variabila.

BarDItZa
12 Dec 2007 18:34


E bun acel 20x80 care mi`l recomanda HoO_Germany?  ... niste detalii? pretul este atragator.. este si triplet..

dan.smarandoi
12 Dec 2007 18:43


Bai barbita sau cum ti-o mai spune,nu crezi c-ai primit suficiente raspunsuri,ia-ti ce ti-ai lua si mai scutestene.Sunt banii tai si poti sa faci ce vrei cu ei,incep sa cred ca-ti place doar sa pui intrebari

BarDItZa
12 Dec 2007 19:07


Sunt destule milioane de pagini pe www`u asta... Te plictiseste un incepatior care nu vrea sa arunce cu banii, decat dupa ce gasesti solutia cea mai buna, da search la "xxx" si stai acolo...Pai cu limbaju asta de *agabond nici nu trebuia sa ma uit ca esti din Galati. Multumesc tuturor pentru sfaturi si pentru serioritate.

Ovidiu M. 
12 Dec 2007 19:12


Hai mai ca eu il inteleg. Asa e cand esti la inceput de tot si habar nu ai de nimic.
  Barditza daca nu esti ca pe jar sa cumperi pune mana si citeste toate topicurile posibile despre binocluri si monturi pe cloudynights ca sa te edifici mai bine.
 www.cloudynights.com

Forever_Man
12 Dec 2007 19:50


Bai barbita sau cum ti-o mai spune,nu crezi c-ai primit suficiente raspunsuri,ia-ti ce ti-ai lua si mai scutestene.Sunt banii tai si poti sa faci ce vrei cu ei,incep sa cred ca-ti place doar sa pui intrebari

Dar nu cred ca esti obligat sa citesti un post daca iti face asa rau.
Si inca ceva: nu vorbi in numele nostru...("scutestene").

dan.smarandoi
12 Dec 2007 19:51


Pai ce sa-ti fac prietene,una e sa nu ai habar si alta e sa nu citesti nimic aici pe forum ca sunt suficiente exemple din care sa poti trage si singur o concluzie.
Ai cerut si ti-am dat un sfat in legatura cu faptul ca binoclurile rusesti sunt foarte bune,ti-au confirmat si altii,mai mult ce putem face,sa comandam in locul tau?

raduM
12 Dec 2007 20:21


Lasati omu-n pace sa intrebe. Bre Dane, omul e nehotarat... foarte bine ca intreaba, sa nu dea banu' aiurea. Cine sta sa citeasca tot forumul ca sa-si formeze o parere?  :wink:

HoO_Germany
12 Dec 2007 20:31


Noi santem aici in un Forum unde fiecare poate sa puna intrebarile lui, care crede ca sant suficiente a aplica stiinta, sau informatii despre un Instrument.
Noi nu vorbim intre noi asa "scutenestene" , asemenea cuvante nu dorim.
Cine nu are rabdare, nu trebue sa citeasca  :) .

Doresc un ton prietenos aici pe forum.

HoO Moderator

HoO_Germany
12 Dec 2007 20:41


Ramanand la acest Topic, binoclul mentionat de mine, 20x80 triplett, a fost dat in un test aici la noi in germania. 
La sfarsit s-a dat recomandare la acest instrument, ca sub cele 8 testate instrumente, face binoclu asta un loc bun. 
Lentila a treia reduce chromatia aberala bine, si da un fel de plane image. Asa ca stelele apar pana la margine bine punctuale.

dan.smarandoi
12 Dec 2007 20:57


Imi cer scuze BarDItZa,m-am cam aprins pentru ca ai cerut un sfat,l-ai primit dar nu l-ai luat in consideratie.N-am de gind sa intru in polemica cu nimeni,astept pe cei care ti-au luat apararea cu un raspuns la ultima ta intrebare,ar fi mult mai interesant

raduM
12 Dec 2007 22:18


Ba chiar mai interesant va fi pentru el, când va cumpăra.
Din ce s-a discutat aici, am impresia că o să meargă pe un 26x70.  :D

Ovidiu M. 
12 Dec 2007 22:33


Barditza, totusi vreau sa-ti atrag atentia ca intre un model 20x60 si cel 26x70 nu este o diferenta foarte mare in sensul capabilitatii de a vedea mult mai mult, insa diferenta de pret de notabila.

Doru Dragan
12 Dec 2007 23:49


Te referi la Binoclu 26x70 HoO 239 EUR ?  Dar nu vad acel chenar de metal... cu care se prinde trepiedul..... ce vroiam eu e 20 x 80..  Acesta are zoomu de 26.. deci mai puternic.. dar lentila de 70..mai mica.. nu se reduce campul vizual?..  Sa raman pe 26x70 din motivul calitatii? si e cu 150 lei mai mult... plus 50 lei transportul din Germania,dar are un avantaj la greutate de minus 700g.. care il poate face destul de stabil de tinut in maini...
Esti pe drumuri gresite si asta pentru ca vrei sa "arzi" etape. Banii, oricat de multi, nu pot face asta. Nu exista "cale regala" in stiinta. Binoclurile de care se vorbeste aici nu sunt pentru incepatori. Si nici intr-un caz cineva care se hotaraste sa dea o gramada de bani pe un binoclu 20x80 sau 26x70 nu are voie sa se gandeasca sa-l "tina in maini".

BarDItZa
13 Dec 2007 18:16


Stiu ca nu am nici o sansa sa-l tin in maini.. de aceea vreau un trepied robust:) Si apropo am citit cam tot forumu despre binocluri... dar mai pun intrebari doar pentru cei ce au putina experienta, nu sa ma aflu intreaba. De scos banu este usor, dar nu am experienta si mai bine intreb pe altii. Multumesc

sky
16 Dec 2007 19:51


Pai tu invatane ne noi cum sa scoatem banu si noi te invatam astronomie :D  :twisted: