-----------------------------------
FlorinC
11 Noi 2018 23:46

Transformare NEQ6 Syntrek in Goto
Buna,
As dori sa stiu ce imi trebuie ca transform montura NEQ6 Syntrek in  montura Goto.
Am deja un SynScan Wifi 
https://www.astroshop.ro/wifi-%23i-bluetooth/skywatcher-synscan-wi-fi/p,56105
care conectat la NEQ6 Syntrek , prin aplicatia SynScan Pro de pe mobil, ar transforma aceasta montura in Goto (il folosesc asa cu NEQ5 cu goto si merge foarte bine).
Intrebarea este: 
Trebuie sa cumpar si hand controlerul sau numai cablul de conectare al monturii NEQ6?
Cablul e asta: 
https://astromagazin.ro/motorizare-si-control/1862-cablu-rj45-db9-.html?search_query=DB9&results=2
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Am tot intrebat pe la vanzatori si n-am primit nici un raspuns pana acum...

2SKY
12 Noi 2018 20:23


Hand controlerul este defapt un computer . Te ajuta sa aliniezi montura , are vitezele de slew , cele de urmarire , baza de date , GoTo si alte multe functii . Multi folosesc tableta , laptop si in cazul asta devine inutil hand controlerul . Dar acesta este dedicat  monturii , acum depinde de tine .

FlorinC
12 Noi 2018 23:03

NEQ6 syntrek
La NEQ5 merge perfect fara hand controler. N-am folosit niciodata hand controlerul. Numai cu SynScan Wifi + SynScan Pro pe celular...Ii dau coordonatele RA si DEC...si sunt la tinta (sau in preajma...). Ce vreau sa stiu, este daca pentru ca sa transform pe  NEQ6 Syn Trek in goto am nevoie si de hand controler sau pot face asta doar cu SynScanWifi conectat la montura cu cablul DB9-RJ45...Hand controlerul inseamna inca 1000 Ron in plus...

FlorinC
18 Noi 2018 07:47

NEQ6 syntrek
Ok. Am rezolvat. NEQ6 SynTrek se transforma in GOTO cu un cablu DB9-RJ45 (20 Euro) + SynScan Wifi (75 Euro) + SynScan Pro pe mobil.